"Hét másodpercnél beüvöltötték, hogy kockáztassak még egy utolsót, és sikerült"

Naji Dávid ötödik lett.


A 60 kilogrammos Naji Dávid ötödikként zárt a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny pénteki nyitónapján.

A kaposvári versenyzőt - a viadal meglepetésemberét - három szenzációs győzelem után az elődöntőben megállította a vb-második, Európa-bajnok orosz Robert Msvidobadze.

A 19 éves magyar első Grand Slamjének bronzmeccsén a portugál Rodrigo Costa Lopesszel szállt szembe, akitől tavaly kikapott egy celjei viadalon. Az eddig jobbára csak korosztályos Európa Kupákon vitézkedő Naji nem tudott revánsot venni ifjúsági Európa-bajnok ellenfelén, aki végig irányította a küzdelmet, és két perccel a vége előtt egy kaszáló csípődobásra ippont kapott, véget vetve a meccsnek.

Naji Dávid elsőként a kiugró eredmény mögött rejlő munkáról beszélt az MTI-nek:

"Nagyon sokat edzek, remek partnereim vannak. Fejben viszont a versenyeken általában szétcsúszok, mert ott nem tudom megmutatni, hogy mire vagyok képes. A csalódások ellenére többen mondták, hogy kicsit bírjam még, mert egyszer ki fog jönni az, amit az edzéseken mutatok. Persze sosem gondoltam volna, hogy ez pont itt történik meg" - fejtette ki boldogan.

A kaposvári versenyző elmesélte, a harmadik mérkőzése volt a legfárasztóbb, mert ott már az ereje végén járt.

"Azt hittem a kazah ellen, hogy összeesek, alig bírtam felállni, szúrt az oldalam, és ha jön a hosszabbítás, akkor meg is ver az ellenfelem. Hét másodpercnél beüvöltötték, hogy kockáztassak még egy utolsót, tegyek bele mindent, és sikerült" - idézte fel a történéseket.

Pánczél Gábor férfi szövetségi kapitány - aki edzőként segítette Najit a Grand Slamen - elégedetten értékelte a látottakat:

"Dávid egy utolsó éves junior korú dzsúdós, akin látszott, hogy van benne kraft és lehetőség, ami ma szépen megmutatkozott. A hazai edzőtáborokban keményen dolgozott, és van egy nagyon jó tulajdonsága: tud dobni. Ebben a súlycsoportban az európaiaknak legfeljebb az Európa-bajnokságokon jut érem, de világversenyeken azonnal nyugdíjba kell vonulni egy dobogós hellyel, mert itt nyomasztó fölényben vannak az ázsiaiak" - vélekedett a kapitány.
Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bronzmérkőzése 18.45 óra körül kezdődik.

Kép: MTI/Kovács Tamás

Sport365.hu - Karakas Hedvig bronzérmes

A BHSE versenyzője ötödik mérkőzésén a szintén vb-harmadik holland Sanne Verhagennel csapott össze, akit 2015-ben kezdődött különpárharcukban mind a négy alkalommal megvert. Az ötödik összecsapás mindössze 35 másodpercig tartott, amikor a magyar dzsúdós egy földharcot követően karfeszítést kezdeményezett, melyet azonnal lekopogott az ellenfél. "Nagyon jó így kezdeni az újrainduló versenyeket, bár végig hiányoztak a nézők.

Videók