Hearn: hamarosan jön a hivatalos bejelentés a Joshua-Usyk meccsről

Várhatóan a Közel-Keleten csapnak össze a felek.


Eddie Hearn, Anthony Joshua promótere szerint az Oleksandr Usykkal vívott visszavágó nagyon közel áll ahhoz, hogy véglegesítsék a július 23-i időpontot Közel-Keleten.

„Szerintem nagyon jó esély van arra, hogy július 23-án a Közel-Keleten lesz a mérkőzés. Számos ajánlatot kaptunk a világ minden tájáról. Folyamatosan ezen dolgozunk, és közeledünk a végső megállapodáshoz. A Team Usyk is azt hangsúlyozta, hogy ezt az opciót részesítik előnyben, mert nyilvánvalóan sok pénzről van szó. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy a Team Usyk inkább egy semleges helyszínt szeretne, és nem hibáztatom őket ezért. Tehát itt tartunk. Bejelentjük a héten? Valószínűleg nem, de jövőhéten majdnem biztosan” - mondta Hearn az IFL TV-nek.

Hearn nem árulta el a pontos helyszínt a Közel-Keleten, mivel több ajánlat is szóba kerül. Joshua korábban a szaúd-arábiai Diriyahban harcolt 2019-ben, amikor visszaszerezte a nehézsúlyú címeket Andy Ruiztól.

„Nem biztos, hogy ott fog zajlani. Számos ajánlatot kaptunk. Az USA jövedelmezőbb hely lenne, de meg kell értenie mindenkinek, hogy ezt nem egyedül Joshua dönti el, hanem közös megállapodás kell Usykkal. Nem mehetünk csak úgy Londonba, mert ez hazai előnyt jelentene AJ számára, nem mellesleg máshol kétszer-háromszor annyi pénzt lehetne keresni. Usyk nem törődne azzal, ha Londonban kellene harcolnia, de inkább ő is a lehető legtöbb pénzt akarja ebből kihozni.”

Borítókép és fotók: Justin Setterfield/Getty Images

Videók