Hatalmas sportdiplomáciai siker

A tokiói olimpia tecnikai igazgatója lesz a Magyar Bírkózó szövetség ügyvezető alelnöke Bacsa Péter.


Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke lesz a 2020-as tokiói olimpia sportági küzdelmeinek technikai igazgatója.

A magyar szervezet pénteki közleményében emlékeztetett: Bacsa Pétert az év elején bízták meg azzal, hogy legyen a szeptemberi, kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokság technikai igazgatója. A nemzetközi szövetség (UWW) végrehajtó-bizottsága pedig a minszki Európa Játékok alatt döntött arról, hogy a tokiói olimpián is a magyar sportvezető töltse be ezt a posztot.
"Hatalmas sportdiplomáciai siker ez a magyar birkózás számára, és nekem személyesen is nagy elismerés, hiszen én vagyok a büro legfiatalabb tagja, és csak tavaly kerültem be a grémiumba" - nyilatkozta Bacsa Péter. Hozzátette: a sportszakmai, technikai ellenőrzési feladatok mellett ráadásként külön megbízatást is kapott.


Bacsa Péter Tokióban technikai vezető lesz

"Olimpiát megjárt volt nemzetközi bíróként a tokiói bíráskodást is felügyelnem kell majd, hogy ne forduljanak elő hasonló visszás esetek, mint legutóbb Rióban" - mondta a volt válogatott birkózó, majd nemzetközi bíró, akit tavaly a budapesti világbajnokság alatt választották az UWW legfőbb döntéshozó testületébe, a büróba, ahol Hegedüs Csaba óta nem volt magyar sportvezető.

 

Fotó: Bírószövetseg.hu

Videók