George Foreman megnevezte minden idők tíz legnagyobb bokszolóját

Muhammad Ali csak az ötödik.


George Foreman szerint Joe Louis minden idők legjobb ökölvívója, pont ezért a listája élén ő is szerepel.

Foreman, akit szintén minden idők legnagyobb bokszolójának tartanak a második helyre Rocky Marcianót tette. A legendás John L Sullivan és Jack Johnson Foreman rangsorában a harmadik illetve a negyeidk helyre fért fel. A boksz történetének ikonikus alakja, Muhammad Ali meglepetésre csak az ötödik a rangsorban. Foreman összecsapott Alival a történelmi Rumble-ban a dzsungelharcban 1974-ben, így személyes tapasztalatokra is hivatkozhat. A 71 éves legenda mindennek ellenére elismeri és dícséri Ali teljesítményét, emellett nagy tisztelettel beszél róla.

A további sorrend: Floyd Patterson, Lennox Lewis és Mike Tyson. Evander Holyfield, akit Lewis és Tyson is a legkeményebb ellenfelének nevezett a kilencedik helyre került, míg az utolsó helyre Jack Dempsey fért oda.

Foreman később tweetelt, hogy nincs olyan érv, ami miatt megváltoztatná a sorrendjében az első két helyezettet. Azonban a többieknél már koránt sem ez a helyzet.

"Az első két helyen nincs vitának lehetőség! De a többieket bárhová el lehetne mozgatni. Úgy érzem Lewis, Ali és Holyfield is nagyszerűek voltak."

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók