Fury-Usyk: A WBA április 1-jei határidőt szabott az aláírt szerződések beérkezésére

Tik-tak, tik-tak.


Április elsejei határidőt szabtak meg Tyson Fury és Oleksandr Usyk számára, hogy tollat ragadjanak és aláírják a szerződéseket a vitathatatatlan nehézsúlyú címmérkőzés kapcsán.

A Boksz Világszövetség (WBA) elnöke, Gilberto Jesus Mendoza vasárnap kijelentette, hogy címegyesítő mérkőzésre kerül sor, ha a veretlen nehézsúlyú páros nem tudja lezárni a hónapok óta tartó tárgyalásaikat. Furynak és Usyknak sikerült húznia az időt a szankciós testületnél, miután írásban benyújtották, hogy mindkét fél egyetértett a tervezett bajnoki összecsapásuk pénztárcájának felosztásában, de ismét rájuk kellett szólni.

„A WBA határideje az aláírt mérkőzésre vonatkozó szerződések beérkezésére április 1-je. Ellenkező esetben a kötelező tárgyalásokat elrendeljük (Usyk számára)” - jelentette be Mendoza.

A londoni Daniel Dubois a WBA "rendes" nehézsúlyú címvédője, aki következhetne Usyk számára. Usyk a WBA "szuper" nehézsúlyú bajnoki címe mellett az IBF és a WBO övét is birtokolja, és mindhárom övéhez kötelező címvédések kapcsolódnak. A manchesteri Fury a regnáló WBC bajnok. Jelenleg a WBC kötelező kihívójának hiányában a címvédés önkéntes fázisában van.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók