Franklin üzent Joshuának: nem mindig az edző a hibás, ha veszítesz

Joshua három meccs alatt három különböző edzővel készült.


Jermaine Franklin megkérdőjelezte Anthony Joshua döntését, hogy Derrick Jamest, már a harmadik edzőjét alkalmazza az április 1-jei összecsapásuk előtt. Annak ellenére, hogy novemberben pontozásos vereséget szenvedett Dillian Whyte ellen, Franklin kapta az esélyt, hogy Joshua ellen mérkőzzön az o2 Arénában a londoni visszatérő mérkőzésén.

AJ nem bokszolt azóta, hogy augusztusban Szaúd-Arábiában egyhangú pontozással kikapott a WBA, WBO és IBF nehézsúlyú bajnok, Oleksandr Usyk ellen zsinórban másodszor. Mindkét meccsükön más edző állt a sarokban. Először Rob McCracken volt, majd őt követte Robert Garcia.

Januártól kezdve Joshua James irányítása alatt készül, aki jól ismert arról, hogy olyan elit bunyósokkal állt kapcsolatban, mint Errol Spence és Jermell Charlo, és akit sokan a legjobb edzőnek tartanak.

„Nem tudom, hogy mit gondoljak a Derrick James dologról. Mert már így is eléggé agresszív, Derrick James pedig agresszív bunyósokat edz, így nem látom, mit tudna még hozzátenni a játékához. De a legtöbb sráca testvadász, Joshua pedig 180 centi magas, nehezebb lesz neki a testre menni” – mondta Franklin.

Franklin emellett azt javasolta, hogy Joshua az edzőváltás helyett inkább magát hibáztassa. Az önmagát "989-es bérgyilkosnak" nevező ökölvívó 12 éves kora óta együtt van vezető edzőjével, Jesse Addisonnal.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Andrew Redington/Getty Images

Videók