Folyamatosan felkelt - Minden idők legjobb triológia harcát vívta Fury Wilder ellen

Wilder a tizenegyedik menetig bírta.


A brit Tyson Fury megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét, ismét fölényes győzelmet aratva az amerikai Deontay Wilder felett helyi idő szerint szombat este a Las Vegasban tartott nehézsúlyú profi ökölvivő világbajnoki címmeccsen; a bíró a 11. menetben, egy hatalmas kiütés után szüntette be a mérkőzést.

A két öklöző most harmadszor találkozott egymással, és a meccs tétje a WBC nehézsúlyú világbajnoki öve volt, amelyet a 33 éves Fury birtokolt, miután második meccsükön, tavaly februárban technikai KO-val legyőzte az amerikait. Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult.

A "boksztrilógia" harmadik - és minden bizonnyal utolsó - felvonását nagy várakozások előzték meg, miután Wilder azzal vádolta ellenfelét, hogy második mérkőzésüket csalással tudta megnyerni.

A mostani meccs azonban ismét Fury meggyőző fölényét hozta. Wilder agresszíven, erős testütésekkel kezdte a mérkőzést, de Fury a második menetben több kemény ütést mért az ellenfelére, a harmadik végén pedig padlóra is küldte.

Wilder a negyedik menetben rövid időre magára talált, Fury kétszer egymás után padlóra is került, de mindkétszer fel tudott állni. A következő menetekben Fury teljesen "kitisztult", kemény kombinációkkal fárasztotta ellenfelét, aki szemlátomást egyre kevésbé bírta a nyomást, többször megrogyott. Az utolsó négy menetben Wilder "nagy verést" kapott, egyre ingatagabban állt a lábán, Tyson Fury pedig folyamatos támadta.

Wilder a tizedik, majd a tizenegyedik menetben is - mindkétszer a brit kemény jobbhorga után - padlót fogott, a bíró pedig beszüntette a mérkőzést.

"Nagyszerű küzdelem volt, méltó egy sporttörténelmi trilógiához" - értékelt Fury, aki sajátos módján méltatta - a sajtóhírek szerint kórházi ellenőrzésre szállított - riválisát.

"Deontay Wilder egy kiemelkedő harcos, nagy csatára késztetett a pénzemért. Mindig azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb a világon, ő pedig a második legjobb."


A mostani találkozóval Tyson Fury, a "cigánykirály" profi karrierje harmincegyedik győzelmét aratta, és van egy döntetlene, míg Wilder mérlege 42 nyert meccs, egy döntetlen és két vereség.

Borítókép: Al Bello/Getty Images

Sport365.hu - Wilder bosszút tervez Tyson Fury ellen

Wilder azzal vádolta a második találkozójuk után Fury-t, hogy csalt. Volt szó a kesztyűről, a vízről és összeesküvés elmélet a saját edzőcsapatán belül. Wilder súlyos vereségének okai a teljesen nevetségesektől a rendkívül nevetségesekig változtak. „Előtettek áll egy megfiatalodott és újjáalakult Deontay Wilder. A régi Deontay eltűnt.

Videók