Ez volt a kulcs a KO-király legyőzéséhez - videóval!

Andre Ward úgy lett a félnehézsúly új királya, hogy a második menetben leütötte őt a Szergej Kovaljov, de az amerikai a végén pontozással be tudta húzni a meccset, és megkaparintotta a veretlen orosz KO-király három vb-övét (WBA, WBO, IBF). Most Ward edzője értékelte a múlt hétvégi bokszmeccset - az utóbbi idők egyik legszínvonalasabb ütközetét.


 

A közönség kiegyenlített mérkőzést láthatott, amelynek első felében inkább az orosz, a másodikban inkább az amerikai bokszoló volt fölényben, bár a legtöbb néző szerint Kovalev eleget tett összességében a győzelemért. A három amerikai pontozót azonban Wardnak sikerült meggyőznie arról, hogy jobb ellenfelénél, az ítéletet pedig nagyon sokan vitatják azóta is. Virgil Hunter, Ward edzője úgy gondolja, hogy Kovalev egy tipikus keleti versenyző, aki nem bírja a nyomást:

"Ezek a bokszolók, ha kemény meccsre kerül a sor, feladják. Kosztya Tszyu vs. Vince Phillips, vagy vs. Ricky Hatton, Cotto vs. Abduallev, Klitschko vs. Byrd, Klitschko vs. Sanders, stb. Tipikusan nem bírják a kemény mérkőzéseket, ez bebizonyosodott már számtalanszor. Kovalev is támadott ugyan, de nem akart belemenni az ütésváltásokba. Ilyenkor inkább fogott, lenyomta a fejét, ölelkezett és várta, hogy Byrd közbelépjen. Nem akart harcolni. Az utolsó három menetben pedig már képtelen volt fogni, ezért elkezdtek bejönni a testütéseink. Egyre inkább rombolták őt a testre mért találatok, főleg az a jobbos vesetájékra. A saját energiáját szívta el. Andre az ötödik menettől kiismerte őt. Kovalev nem akart harcolni, ő vívni akart. Ki akarta bokszolni Andret, verekedni nem akart leállni. Legtöbbször Kovalev fogott, aki ezt vitatja, az vak. Vicces egyébként, hogy őt hívják pusztítónak és közelről elkerül mindenféle összecsapásokat. Nyilvánvaló, hogy nem akartak belharcba bocsátkozni, ha valaki ennyit fog, az nem akar közelről harcolni. Pedig ő az erősebb, a keményebb és a nagyobb ütő. Meg is mondtam ezt a meccs közben Andrenak, hogy nem akarnak közelről bokszolni, ezért először építsen az előkészítő ütéseire, aztán később mehetnek a testütések, ha már tiszta az út. Kovalev kemény volt és agresszív, de a hatodik menet után nem volt hatékony. Dobálta az ütéseket, de minden elképzelés nélkül. És így kinyílt a pontos ellenütésekre. Ez volt a különbség szerintem."

A meccs felvétele:

Videók