Eldőlni látszik, hogy ki lesz Joshua következő ellenfele

Anthony Joshua körül nem csendesedik a sajtóvisszhang, már alig várják a rajongók, hogy újra ringbe lépjen.


Úgy tűnik megvan Anthony Joshua következő ellenfele. Az IBF kötelező kihívója, Kubrat Pulev lesz így viszont a WBO első számú jelöltje Oleksandr Usyk-nak 2020-ig várni kell a címmérkőzésre.

Miután Joshua bosszút állt és visszavette címeit az Andy Ruiz elleni mérkőzésen Szaúd-Arábiában, azonnal kettős kihívással szembesültek a britek. A WBO elnöke, Francisco Varcarel bejelentette, hogy Joshuának mindössze 180 nap áll rendelkezésére, hogy megvédje övét Usyk ellen – aki a kötelező kihívó jelenleg.

A brit ökölvívó promótere, Eddie Hearn viszont úgy vélekedik, hogy előbb a Pulev elleni mérkőzés a fontosabb, és majd utána jöhet 2020-ban az ukrán Usyk elleni összecsapás.

„Természetesen nem akarja, hogy bármelyik címét is elveszítse. Beszélnem kell az IBF elnökével és a WBO vezetőjével is, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg. Joshua minden bizonnyal azt szeretné, ha megőrizhetné mindkét övét, szóval igyekszünk erre törekedni” – mondta Hearn.

Usyk szintén Hearn ügyfele, aki március elején nézhet farkasszemet Derek Chisorával, mielőtt kihívná a Joshua-Pulev mérkőzés győztesét. Joshua világosan kifejtette, hogy pontot szeretne tenni Deontay Wilder és Tyson Fury-val való rivalizálásra is.

„Bárkivel szívesen kiállok. Wilder jelenleg Tyson Fury-val fog harcolni, így az ellenük való mérkőzésre még várni kell. Mindeközben én teljesíteni fogom a kötelességeimet, amelyeket meg kell tennem. Nem szeretném elveszíteni egyik övemet sem, hiszen ezeket én nyertem. Lépésről-lépésre haladok és mindenkit egyesével ki fogok ütni. A célom, hogy a nehézsúly következő vitathatatlan bajnoka legyek” – tisztázta a körülményeket Joshua.

Forrás: thesun.co.uk
Borítókép: Richard Heathcote/Getty Images

Videók