Egy hónappal az olimpia előtt zárulhat a cselgáncsos kvalifikáció

A járvány miatt háromévesre nyúló menetelés mintegy 70 versenyből áll.


Olasz sajtóértesülés szerint alig egy hónappal a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia előtt zárulhat a cselgáncsozók kvalifikációs sorozata.

A judoinfo.hu portál a La Gazzetta dello Sportot idézve arról írt, hogy a nemzetközi szövetség (IJF) felülvizsgálta az olimpiai kvalifikációs rendszert. Amint a körülmények lehetővé teszik, az IJF a kvalifikációs ranglistát újra megnyitja, és minden megszerzett pontot száz százalékkal számol. Az eddig gyűjtött pontokat senki sem veszíti el, mivel a súlycsoportonkénti világranglistákat "befagyasztották", és az újraindulástól 2021. június 28-ig lehet újabb pontokat szerezni. A dátum magyar szempontból azért kedvező, mert a budapesti Grand Prix - jövőre már minden bizonnyal Grand Slam - lehet az egyik utolsó kvalifikációs esemény a 2021. július 23-án elrajtoló tokiói olimpia előtt.

A végső dátum a hírek szerint független attól, hogy az IJF mikor tudja újra megnyitni a kvalifikációs versenyek sorát. Az európai szövetség szeptember közepére tervezi az indulást, és a programjában már kvalifikációs viadalok is szerepelnek.

A dzsúdós kvalifikáció 2018. május 25-én kezdődött, a járvány miatt háromévesre nyúló menetelés mintegy 70 versenyből áll.

Kép: judo.hu

Videók