„Eddig ez életem legnagyobb állomása profi ökölvívóként”

Magyar Kinga WBC címmeccsen bokszol a szeptemberi gálán! – Exkluzív interjú.


Bacskai Balázs WBO nagyváltósúlyú bajnoki címét igyekszik megvédeni, Krämer Péter és Görbics Gábor pedig egy döntetlen után ismét megmérkőzik a betöltetlen középsúlyú magyar-bajnoki címért.

A szeptember 3-i budapesti eseményen még egy címmeccs helyet kap, hiszen Magyar Kinga a WBC váltósúlyú Francophone címéért húz kesztyűt a szerb Olja Kljajic ellen. A Global Sport Event versenyzője korábban már bokszolt nemzetközi címmérkőzést, ám ez eddig a legrangosabb öv amiért ringbe szálhat.


Fotó: New School Promotion/Facebook

- Hogy vagy?
- Azt gondolom, hogy egy remek felkészülés van a hátam mögött. Kirobbanó formában érzem magam, mint fizikálisan, mint mentálisan és már nagyon várom a mérkőzést.

- Legutóbb sikerült egy pazar meccsen, magabiztos győzelmet aratnod Majláth Bianka ellen. Most pedig jöhet a WBC váltósúlyú Francophone címért a harc, ahol az ellenfél a szerb Olja Kljajic lesz. Mit lehet tudni az ellenfélről?
- Az edzőmmel megnéztük azokat a mérkőzéseket, amiket megtaláltunk róla az interneten. Egy harcos, kemény bunyósnak tűnik, arra számítunk, hogy végig megy a tíz menet, de ha sikerülne idő előtt befejezni, annak nagyon örülnénk.

- Mennyire lehet ilyenkor kizárni a bajnoki öv fontosságát. Mit jelentene számodra, ha megszereznéd?
- Eddig ez életem legnagyobb állomása profi ökölvívóként. Tehát igazából képtelenség kizárni ezt a gondolataimból, de ez inkább pozitív hatással van rám, hiszen erőt ad, mint sem, terhet rakna rám.

- Mit várhatunk tőled a ringben? Milyen küzdelemre számítasz?
- Nem bokszoltam még magasabb ellenféllel, kivéve Biankát. Olja viszont egy teljesen más bunyós, rendkívül képzett. A felkészülésem éppen ezért más is volt, mint eddig. Ebben nagyon nagy segítségemre volt Bélik Tímea és Nagy Bianka, aki egy ragyogó amatőr múlttal rendelkezik, és pont olyan magas, mint a mostani ellenfelem.

- Mit üzennél a rajongóknak, miért nézzék a mérkőzésed?
- Azért, mert biztosan egy jó, izgalmas mérkőzésre számíthat mindenki, meg talán azért is, mert mindig jólesik, ha szurkolnak a sikeremért.

Borítókép: Magyar Kinga Sportolói Oldal/Facebook

Videók