Dillian Whyte szerint Tyson Fury „igazi neve LUKE”

A Tyson név keményebben hangzik.


Dillian Whyte azt állítja, nehézsúlyú riválisa, Tyson Fury valódi neve Luke, és azért változtatta meg, mert így keményebbnek hangzik. Fury elárulta, hogy a szombati, Dillian Whyte elleni címmérkőzése lesz az utolsó profi meccse, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnokának.

Fury szombaton álomszerű körülmények között inthet búcsút pályafutásának, hiszen honfitársa elleni meccsét a Wembley Stadionban vívja várhatóan 94 ezer bokszrajongó előtt. Az összecsapás esélyese egyértelműen a rendkívül technikás, erős és gyors Fury, ám a héten többször is hangsúlyozta, hogy nem becsüli le a jamaicai származású Whyte-ot, aki 30 eddigi meccsén két vereség mellett 28 győzelmet aratott.

A küzdelem előtt Whyte tábora azt állította, hogy bizonyítéka van arra, hogy Fury megváltoztatta a nevét, hogy jobban hasonlítson a nehézsúlyú legendára, Mike Tysonra.

„Az én igazi nevem Dillian, míg az övé Luke. Tysonra változtatta, hogy keményebben hangozzon. Az emberek kicsit körülnézhetnek az interneten, és meggyőződhetnek róla. A bokszban a Tyson név sokkal eladhatóbb, mint Luke. Amit Tyson tesz és mond, az szinte mind játék, soha nem vehetsz komolyan semmit, amit mond. Hogyan lehetne megbízni egy olyan emberben, aki még a saját nevét sem használja?” – mondta Whyte.

2019-ben Fury találkozott Mike Tysonnal, és elárulta, hogy nevezték el róla.

„Rólad neveztek el, igen. Elmesélem, hogyan történt. Apám profi bokszoló volt a '80-as évek végén, a '90-es évek elején. A nehézsúlyú hőse pedig te voltál. Tehát amikor 1988. augusztus 12-én megszülettem, koraszülött voltam. Haldokoltam, sokak szerint csoda, hogy túléltem. De amikor felerősödtem, apám azt mondta, a kedvenc nehézsúlyú bokszolóm, Tyon után nevezlek el. Az orvos azt mondta, ez nem lesz jó név, mert nem leszek túl nagy fickó. Amikor megszülettem, csak egy kiló volt a súlyom.”

Forrás: sportbible.com és MTI
Borítókép és fotók: sportbible.com

Videók