Dénes Mercédesz és Szabó Mihály is vigaszágon folytatja

A világ jelenlegi talán legjobb birkózójával mérte össze erejét Szabó.


Dénes Mercédesz és a szabadfogású Szabó Mihály is a vigaszágon folytathatja csütörtökön szereplését a minszki Európa Játékok birkózóversenyén.
 
A szerdai versenynapon három magyar volt érdekelt, közülük Dénes (53 kg) tudott egyedül meccset nyerni, ám a negyeddöntőben ő is kikapott. Viszont legyőzője, a 2011-ben Európa-bajnok ukrán Julija Halvadzi az esti elődöntőben is nyerni tudott, így Dénes kapott egy újabb esélyt a folytatásra.
 
A két szabadfogású közül Szabó Mihály (97 kg) talán már a keddi sorsolásnál is tisztában volt vele, hogy szerdán egy meccse lesz, csütörtökön viszont a vigaszágon javíthat majd, mivel a világ jelenlegi talán legjobb birkózóját, az orosz Abdulrasid Szadulajevet kapta ellenfélnek a nyolcaddöntőben. A 23 éves kora ellenére már olimpiai és háromszoros világbajnok orosz aztán a papírformának megfelelően délelőtt könnyedén verte a magyar sportolót, majd simán menetelt el a fináléig.
 
A harmadik szerdai magyar, Vilhelm Zoltán (65 kg) nem volt ilyen szerencsés, az őt legyőző fehérorosz Georg Kolijev nem jutott döntőbe, így kiesett a versenyből.
 
Csütörtökön Dénesen és Szabón kívül Galambos Ramóna (57 kg), Sleisz Gabriella (62 kg) és Németh Zsanett (76 kg) lép szőnyegre Minszkben.
 
Forrás: MTI, Fotó: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Videók