Dana White válaszol arra, hogy véget ért-e Jon Jones UFC-karrierje

Az UFC elnökének van egy ütemterve, amihez ragaszkodik.


Az UFC nem áll meg senkinek vagy bárkinek (hihetetlen volt, milyen kevés időbe telt, hogy újra mérkőzéseket szervezzenek a világjárvány idején), és ez egy olyan ütőkártya, amelyen Dana White most Jon Jones ellen alkalmaz.

A szervezet elnöke mindig meghallgatta a legjobbjainak a kívánságait, és az elmúlt hetekben a fő fejfájást „Bones” nehézsúlyba kerülése okozta. Oliveira és Chandler meccs utáni sajtótájékoztatóján White nagyon érdekesen beszélt az UFC terveiről.

„Jon Jones nagyon világossá tette, hogy nem érdeke a Stipe Moicic elleni harc, de ez nem számít. Megvárjuk a Derrick Lewis és Francis győztesét, és akkor Stipe küzd a győztessel.”

Egy héttel később az a kérdés, hogy véget ért Jon Jones UFC-karrierje? White válaszolt a TMZ-nek.

„Ez rajtunk múlik. Újra harcolhat 205 fontban. Azt mondta, nem fog megküzdeni Stipe Miociccel.”

Sport365.hu - „Jon Jones képtelen lesz a nehézsúlyban KO-val nyerni"

Jon Jones hónapok óta edzi magát a nehézsúlyú debütálására, és a fejlődés valóban megmutatkozik. A most 33 éves Bones 2008 óta uralja az UFC félnehézsúlyú osztályát, most viszont fellépett nehézsúlyba, hogy ott is bizonyítson. Jones bajnok akar lenni két súlycsoportban is. Cormier szerint azonban, Jones-nak nincs meg az ütőereje ahhoz, hogy a nehézsúlyban is KO-val nyerjen.

Az UFC elnöke ragaszkodik az elképzeléséhez, miszerint vagy Miocic, vagy nincs küzdelem a nehézsúlyban. Ez a lehetősége van csak Jones—nak. „Bones” közvetlenül a világbajnok ellen akart menni, ami jövedelmezőbb meccs lenne, de az elnöknek megvan az ütemterve.

„Minden szombaton szervezek harcokat. Igyekszünk sorozatot felépíteni. Ragaszkodom ahhoz, amit mondtam. Derrick Lewis az a srác, akinek esélye van a címre. Megverte Francis Ngannou-t. Ő a következő a sorban, remek teljesítményt nyújt, és ennyi. Továbblépünk" - mondta Dana White.

Forrás: marca.com
Borítókép: Tommaso Boddi/WireImage

Videók