Csúnyán elverték a visszatérő Evander Holyfieldet

Tíz év után tért vissza a legenda.


A korábbi világbajnok amerikai Evander Holyfield technikai KO-val kikapott a brazil Vitor Belforttól a szombat este Hollywoodban rendezett profi ökölvívó-mérkőzésen.

A nyolcmenetesre tervezett mérkőzés csupán 1 perc 49 másodpercig tartott, mert az 58 éves Holyfield nem tudott mit kezdeni a kevert harcművészet (MMA) korábbi bajnoka, a 44 éves Belfort ütéseivel. Az amerikai - aki az 1980-as és 90-es években cirkáló- és nehézsúlyban is begyűjtötte az összes nagy világszervezet vb-övét - már a meccs elején padlót fogott, és bár fel tudott állni, a folytatásban sem volt képes számottevő ellenállást kifejteni, és az újabb ütéseket követően a mérkőzésvezető már az első menet vége előtt befejezettnek nyilvánította az egyoldalú küzdelmet.

 

A meccs helyszíni kommentátora Donald Trump korábbi amerikai elnök volt.

Vitor Belfort ellenfele eredetileg a szintén ex-világbajnok Oscar De La Hoya lett volna, de a 48 éves amerikai - aki profiként hat különböző súlycsoportban jutott el a világbajnoki címig - koronavírusos megbetegedéssel kórházba került. Holyfieldnek ez volt az 58. mérkőzése profi pályafutása során, mérlege 44 győzelem (29 KO), 11 vereség és két döntetlen. Ezt megelőzően 2011-ben lépett ringbe, majd 2014-ben bejelentette visszavonulását.

Belfortnak - aki MMA-meccsei közül 26-ot megnyert, 14-et elveszített, és 2018 óta nem vívott ketrecharcot - ez volt a második profi bokszmérkőzése és a második sikere.
A találkozóra azért a floridai Hollywoodban került sor, mert a kaliforniai hatóságok nem járultak hozzá az eredendően a Los Angeles-i Staples Centerbe kiírt összecsapás megtartásához.

Borítókép: Douglas P. DeFelice/Getty Images

Videók