Crawfordnak mostantól jöhet bárki - akár Pacquiao is

Az év egyik kiemelkedő bokszcsatáján, címegyesítő meccsen diadalmaskodott az amerikai Terence Crawford az ukrán Viktor Posztol ellen a las vegasi MGM Grandben rendezett szombat esti gála főmeccsén, kisváltósúlyban. A győztes promótere, Bob Arum a szorítóban azt mondta, nem kizárt, hogy pár év múlva Crawford lesz a sportág új szupersztárja.


Az amerikai-ukrán címegyesítő összecsapás taktikus, tapogatózó menetekkel kezdődött, majd a rendkívül széles repertoárral rendelkező Crawford - fordított, balkezes alapállásra váltva - átvette az irányítást. A jól mozgó, fegyelmezett, pontos ütésekkel operáló Crawford stílusa teljesen elbizonytalanította a találkozó előtt szintén veretlen Posztolt, aki ráadásként az ötödik felvonásban padlóra is került két alkalommal.

A vert helyzetben lévő, többször is megrogyó ukrán bunyós nem tudott váltani, a kiütéses vereséget azonban elkerülte (a 11. etapban pontlevonással is sújtották tarkóütésért), így végül Crawford 118-107, 118-107, 117-108 arányú egyhangú pontozásos győzelemmel abszolválta a mérkőzést. Crawford új rekordja: 29 győzelem (ebből 20 ko/tko), 0 vereség, 0 döntetlen.

A meccs felvétele:

Videók