Chisorát határozatlan időre tiltotta el a WBC!

A WBC (Bokszvilágtanács) megkegyelmezett Dereck Chisorának. A világ egyik legjelentősebb bokszszervezete határozatlan időre tiltotta el a brit ökölvívót. Ami meglepő, hogy más szervezet égisze alatt nyugodtan bokszolhat.


A várakozásoknak megfelelően a WBC (Bokszvilágtanács) eltiltotta Dereck Chisorát. Mint ismert a Vitalij Klicsko elleni címmérkőzés előtt a brit ökölvívó a mérlegelésen megütötte ukrán ellenfelét. A Chisora-balhék a mérkőzés napján is folytatódtak. A találkozó előtt és után is leköpte a fiatalabbik Klicsko-testvért, Vlagyimirt, majd a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón összeverekedett honfitársával David Haye-jel.

A német boksz szövetség döntése értelmében egy évig az országban nem léphet ringbe, plusz 100 ezer dollárra büntette meg Chisorát, ezen felül a szövetség arra kérte a WBC-t, hogy örökre tiltsák el a balhés bunyóst. A világ egyik legjelentősebb szervezete, azonban megkegyelmezett a bokszolónak, ugyanis határozatlan időre tiltotta el, ezen felül törölte a raglistáról. A WBC döntése, azonban ne hat ki a többi szervezetre, így Chisora továbbra is bokszolhat.

Érdekesség, hogy a WBC határozata alapján Chisorának részt kell vennie egy düh-kezelési programban. Amennyiben teljesíti a programot és fejlődést mutat a kezelés során, akkor a WBC minden bizonnyal visszaadja az engedélyét.

Videók