Canelo vázolta a terveit

Előbb jöhet Golovkin, majd a visszavágó Bivol ellen.


A mexikói szupersztár, Saul 'Canelo' Alvarez jelezte, hogy valószínűleg legközelebb szeptemberben Gennagyij Golovkin ellen fog ringbe lépni.

Az év elején Canelo két meccsre szóló megállapodást írt alá Eddie Hearn-nel, az első összecsapás a WBA-bajnok, Dmitrij Bivol elleni félnehézsúlyú bajnoki címharc volt, amelyre a hónap elején került sor, ahol veszített, most pedig jöhet a Golovkin elleni csata. Bivol megdöbbentette a világot, amikor egyhangú pontozással legyőzte Canelót.

Canelónak van esélye azonnali visszavágót kérni, de a legtöbb szakember arra számított, hogy legközelebb Golovkint választja majd, és úgy tűnik igazuk lesz.

„Bizonyára igen, Golvokin lesz a következő. Már kész szerződésünk van, ez a megállapodás, tehát folytatnunk kell, amit elkezdtünk, és azt hiszem, ez a két legnagyobb harc jelenleg a bokszban. A Golovkin elleni csata és a Bivol elleni visszavágó. Sajnos veszítettünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem térek vissza. Itt a kitartás a fontos, és újra meg fogjuk próbálni” - mondta Canelo egy sajtótájékoztatón, amelyre hétfőn került sor, hogy népszerűsítsen egy üzleti vállalkozás az ESPN Deportes szerint.

„Az biztos, hogy szeptemberben harcolni fogunk. És a következő napokban…ma, holnap, holnapután bejelentjük a küzdelmet, csak várni kell egy kicsit.”

Canelo és Golovkin 2017-ben döntetlent vívott, egy évvel később Canelo kiharcolta a pontozásos győzelmet.

Borítókép és fotók: Al Bello/Getty Images

Videók