Canelo nyert - Billy Joe Saunders súlyos sérülést szenvedett

A mexikói ökölvívó már ki is hívta a következő ellenfelét.


Vasárnap hajnalban a nagyközépsúlyú címegyesítő összecsapáson, ahol a WBC/WBA/WBO világbajnoki övekért ment a harc, Canelo Alvarez megállította Billy Joe Saunders-t, mivel a brit sarka szemsérülés miatt bedobta a törölközőt szombat este Dallasban.

A küzdelem nyolc menetig tartott, mivel Billy Joe nem tudta folytatni, és a harcot a kilencedik menet kezdése előtt félbeszakították. A harc érdekesen kezdődött, Saunders számos jó ütést bevitt, míg Canelo sikeresen célzott testre. A mexikói nagy pofonokra ekkor még jöttek a válaszok. Canelo tovább növelte a tempót, de Saunders lerázta magáról a pofonokat, és visszatámadt.


Fotók: Al Bello/Getty Images

A negyedik menet egy csendesebb forduló volt, Canelo folytatta ahatékony testmunkáját, és egy figyelemre méltó felütést is bevitt, ami majdnem földre vitte Saunderst. Az ötödik menet jobb pillanatokat hozott a brit számára, ahol jobb teljesítményt nyújtott. Fokozta ezt a lendületet, amikor a feléhez közeledtek. A mexikói megpróbálta visszaszerezni az irányítást a hetedik menetben.

Saunders jól reagált, de a nyolcadik menetben megsérült, amikor hátratántorodott, miután egy csúnya pofont bekapott. Hamarosan ki is derült, hogy mekkora kárt is okozott ez az ütés. Canelo a ringben üldözte az ellenfelét és próbálta befejezni a találkozót. A brit ugyan túlélte a fordulót, de a következő menetre már nem tudott kiállni.

Nyilvánvaló volt, hogy Saunders szeme komolyan megsérült, és a csapata nem engedhette tovább harcolni a brit ökölvívót. Ennek köszönhetően Saul „Canelo” Alvarez immáron a WBC és a WBA övek mellett a WBO-ét is magáénak tudhatja. A négy címből tehát már hármat megszerzett. A következő célja az IBF öv Caleb Plant-től.

„Azt hiszem eltörtem az arcát, tudtam, hogy nem fog a következő menetben visszatérni… Caleb Planta következő. Jövök ember, jövök barátom. Remélem, hogy a rajongóknak mihamarabb megadhatjuk ezt a küzdelmet.” – mondta Canelo.

Eddie Hearn: „Nem látott. Beszéltem Mark Tibbs-szel, azt mondta, hogy nem lát, és nem enged folytatni a harcot. A szemürege sérült.”

Később a DAZN adásában közölték, hogy Saunderst később kórházba szállították, a vizsgálatok során kiderült, hogy arccsonttörést szenvedett. Saunders edzője, Mark Tibbs a Behind The Gloves-nek így fogalmazott: „A szemürege sérült valószínűleg, nem látott. Nem kaptam tőle megfelelő választ, muszáj voltam ezt a döntést hozni.”

Forrás: talksport.com
Borítókép: Omar Vega/Getty Images

Videók