Canelo csapata mérlegeli a lehetőségeket, ha Golovkin veszít vagy megsérül

Jöhet Beterbiev-Smith párharc győztese.


Eddy Reynoso, a mexikói szupersztár, Saul 'Canelo' Alvarez vezetőedzője és menedzsere nagyon nagy év elé néz bokszolójával együtt.

Május 7-én Canelo visszatér a félnehézsúlyba, hogy kihívja a veretlen WBA világbajnok Dmitrij Bivolt. Ha Canelo nyer, szeptemberben újra ringbe lép, hogy lezárja a Gennagyij Golovkin elleni trilógia harcot. Azonban addig Golovkinnak is akad dolga, április 9-én Japánban Ryota Murata ellen fog küzdeni.

„Amikor feljebb lép súlycsoportot egy bokszoló, az mindig kockázatot jelent, mert olyan harcosokkal kell szembenézni, akik hozzászoktak ahhoz, hogy olyan nagy súlyt cipeljenek a meccseken. Canelo kockáztat egy veretlen bokszoló, Bivol ellen, aki remek teljesítményt nyújtott eddig. Ez mindkettőjük számára egy fontos pont a karrierjükben. Ami Golovkint illeti, lássuk mire megy Murata ellen. Vannak harcosok, akik egyik meccsről a másikra megöregednek, de vannak olyanok is, akik 40 évesen vívják a legjobb harcaikat. Nem tudjuk, milyen formában van Golovkin.”

Ha Golovkin végül vereséget szenvedne vagy lesérülne, akkor Canelo vitathatatlan címért léphetne ringbe a június 18-i Artur Beterbiev és Joe Smith győztesével.

„Vannak záradékaink arra az esetre, ha Canelo nem küzd meg Golovkinnal… előfordulhat sérülés, baleset stb. Tehát, ha nyerünk májusban, megnyílhatnak az ajtók, hogy elkezdjünk tárgyalni a Beterbiev és Smith győztesével. Jó a kapcsolatunk a Top Rank vezérigazgatójával Bob Arummal, és szerintem ez egy olyan harc, amelyre előbb-utóbb sor kerül” – mondta Reynoso.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és fotók: Canelo Alvarez/ Twitter

Videók