Canelo Alvarez jövője napról napra világosabbá válik: megkezdődtek a tárgyalások

Alvarez "nagyon valószínű", hogy legközelebb májusban John Ryder ellen lép szorítóba.


A Matchroom Boxing vezetője, Eddie Hearn kijelentette, hogy a vitathatatlan szuperközépsúlyú bajnok Alvarez "nagyon valószínű", hogy legközelebb májusban John Ryder ellen lép szorítóba az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban vagy Mexikóban, és hogy már megkezdődtek a tárgyalások a lehetséges mérkőzésről Alvarez menedzserével és edzőjével, Eddy Reynosóval.

Alvarez jelenleg bal csuklóműtétje után lábadozik. A múlt hónapban Canelo azt mondta, hogy a terápia jól halad, és hogy szeretne egy "ráhangoló mérkőzést", mielőtt egy 2023 szeptemberi visszavágón Dmitry Bivol ellen lépne ringbe, abban a reményben, hogy megbosszulja karrierje második vereségét.

Ryder egy brit bokszoló, aki februárban megosztott pontozással nyert Daniel Jacobs ellen, novemberben pedig ötödik menetben TKO-val Zach Parkert verte. Parker legyőzésével - aki a mérkőzésen törött jobb keze miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet - Ryder megszerezte a WBO ideiglenes szuperközépsúlyú bajnoki címét, és a WBO kötelező kihívója lett Alvarez címéért.

A 34 éves Ryder olyan ellenfelektől kapott ki, mint Callum Smith, Rocky Fielding és Billy Joe Saunders – őket Canelo mind legyőzte.

„Szerencsére John Ryder számára adódott a lehetőség. Nagyszerű éve volt. Ha Canelo ki szeretne állni az ideiglenes WBO-bajnokkal, szívesen elhozom neki az Egyesült Királyságba. Óriási dolog lenne a brit boksz számára. Szerintem ő is örülne neki, és úgy gondolom, hogy John Ryder megérdemelné ezt a lehetőséget az elmúlt éve és a győzelmei után. Szóval remélhetőleg meg tudjuk ezt valósítani. Az Emirates egy fantasztikus stadion. A Wembley természetesen a nagy meccsek otthona. Bármelyik nagy stadion, és a brit bokszrajongók szívesen látnák Canelo Alvarezt az Egyesült Királyságban. Valami igazán különlegeset csinálhatnánk, ez lehetne az esélyünk, hogy Canelót elhozzuk ide. Hihetetlen lenne” - mondta Hearn, aki Rydert promotálja.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Sarah Stier/Getty Images

Videók