Bízunk a kvótában - Állítja a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke

"Nem a legjobb korszakát éli a magyar ökölvívás.


Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke a nem túl jó esélyek ellenére bízik benne, hogy lesz magyar bokszoló a tokiói olimpián.

A MÖSZ-t szeptember vége óta vezető Bajkai az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elismerte, hogy nem a legjobb korszakát éli a magyar boksz és a szövetség, ezért az utóbbi időben mindenki óvatosan fogalmazott a kvalifikációs reményeket illetően.
"Az esélyeink sajnos nem túl jók, ennek ellenére bízunk abban, hogy lesz kvalifikációt sikeresen teljesítő versenyzőnk" - mondta az elnök, hozzátéve, hogy nagyon nehéz út vezet a játékokig.

Mindössze két versenyen lehet kvótához jutni, előbb márciusban, Londonban tartanak európai kvótaszerző viadalt, majd májusban, Párizsban világkvalifikációs versenyt.
Bajkai István jelezte, mindkét versenyen a maximális létszámmal szeretne részt venni Magyarország, azaz a nyolc férfi és öt női kategóriában.

A két viadal közül a londoni ígérkezik a nehezebbnek, mivel a legerősebb európai versenyzők mind szorítóba lépnek majd, míg Párizsban a már kvótások nem lesznek a mezőnyben egyik kontinensről sem.

Eddigi munkájáról és tapasztalatairól a sportvezető elmondta, hogy elsőként a pénzügyeket kellett áttekinteni és korrekciókat kellett végrehajtani, annak érdekében, hogy például az edzőtáborokat meg lehessen szervezni, a pénzügyi források rendelkezésre álljanak. E mellett a szervezeti kultúra és a hatékony munkavégzés feltételeire kellett koncentrálnia.

"Még nagyon a feladataim elején vagyok, de azt gondolom, hogy erős lépésekkel igyekszünk egy 21. századi szervezetet felépíteni" - jelentette ki a MÖSZ első embere, aki a feladatok közé sorolta az utánpótlás bővítését, mert nem elégedett azzal, amennyi fiatal bekerül a bokszba. Szintén fontos célként jelölte meg, hogy újra népszerűvé tegyék az ökölvívást Magyarországon.

Bajkai István abban is bízik, hogy a nemzetközi szövetség visszanyeri majd korábbi helyét és megoldódnak a problémái, ám azt is megjegyezte, hogy a magyar ökölvívók eredményességét nem befolyásolja, hogy az AIBA-t a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárta a tokiói olimpiáról és még előtte felfüggesztette tagságát a NOB-ban.

Borítókép: Boxing.hu

Videók