Birkózó Eb - Fritsch és Nagy negyeddöntős

Az újonc rövidre zárta összecsapását.


A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Fritsch Róbert technikai tussal, a 82 kilós Nagy Péter pedig 4-2-re győzött a nyolcaddöntőben, ugyanakkor a 67 kilós Krasznai Máté kikapott a 16 között a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szombati napján.
 
Az újonc Fritsch rövidre zárta az összecsapását, ugyanis amikor passzivitásért megintették Dmitro Pinkovot (1-0), akkor parterhelyzetből kiemelte és nagy ívben, a válla felett eldobta, így hamar 5-0-s előnyre tett szert. A mérkőzést aztán még az első három perc vége előtt befejezte, mivel állásból átkarolta és ledöntötte ukrán ellenfelét, majd kiemelte és kidobta a küzdőtérről (9-0), azaz elérte a döntő fölényhez szükséges nyolcpontos különbséget. A nyolc között a két éve Eb-bronzérmes orosz Abujazid Mancigov vár rá.
 
A felnőtt világversenyen szintén debütáló Nagy kiválóan kezdett, nemcsak nekiesett a tavaly bronzérmes Rafig Huszejnovnak, hanem pontot is csinált rajta: átfogta a felsőtestét az azerinek, akit aztán egy csípődobással a hátára vágott (4-0). A pihenőt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt Huszejnov, de a ceglédi birkózó állta a sarat, egyetlen mögékerülést leszámítva sikeresen bontotta a fogásokat, így 4-2-re nyert.
 
Krasznai az első menetben intése után (0-1) kivédekezte a parterhelyzetet, de aztán Parviz Naszibov állásból egy mögékerüléssel 3-0-ra növelte előnyét. Ezután a Pénzügyőr versenyzője hiába űzte-hajtotta ukrán riválisát, azt nem intették meg, a válldobási és mögékerülési kísérletei pedig nem jártak sikerrel. A meccs után Sike András szövetségi kapitány legalább egy percig perlekedett a bírókkal.

A délelőtti programban vereséget szenvedő három magyar közül a 60 kilós Torba Erik már kiesett, mivel legyőzője azóta szintén kikapott. Az esti éremcsatákban a 87 kilós Szilvássy Erik a bronzért lép szőnyegre, ellenfele a litván Eividas Stankevicius lesz.

 

Videók