Birkózás: Módos Péter ismét megsérült

A jövő hét végén rendezik meg Bakuban a birkózó Golden Grand Prix-sorozat döntőjét.


A magyar kötöttfogásúak a helyszínen edzőtáboroznak, az 55 kg-os Módos Péter azonban bordasérülés miatt máris hazaérkezett, hosszú kihagyás után mégsem Bakuban tér vissza a versenyszőnyegre.

A magyar sport olimpiai reménységei közül alighanem a birkózó Módos Péter áll leginkább hadilábon a szerencsével. A pekingi olimpiára – súlyos fertőzés miatt – elutazni sem tudott. Az idén, februárban vállizom-szakadás miatt meg kellett operálni. A szigetvári birkózó hosszú kihagyás után Bakuban tért volna vissza, ahol tavaly első volt, ehelyett holnap a Sportkórházban lesz jelenése.

A szakember-nagypapa, Módos János tájékoztatása szerint összecsúszott a bordája, és valószínűnek látszik, hogy három hetet ki kell hagynia. „A sérülés mindig rosszkor jön, neki most a legrosszabbkor, mert az azeri edzőtáborban kirobbanó formában vívott éles mérkőzéseket”– mondta.

A helyszínen edzőtáborozó kötöttfogásúak közül a döntőben – ezek szerint már csak – nyolcan indulnak: Kozák István (60 kg), Lőrincz Tamás és Korpási Bálint (66 kg), Bácsi Péter (74 kg), Fodor Zoltán (84 kg), Kiss Balázs és Németh Iván (96 kg), Deák-Bárdos Mihály (120 kg). A szabadfogásban Veréb István (84 kg) lép szőnyegre. Két női birkózónk szerzett indulási jogot, de csak Sastin Marianna (63 kg) utazik az azeri fővárosba, Szabó Emese – műtét miatt – kénytelen kihagyni a versenyt.

A tavalyi bakui döntőben első lett Módos Péter, Bácsi Péter és Sastin Marianna, Deák-Bárdos Mihály pedig a harmadik helyen végzett. A verseny ezúttal is pénzdíjas: a győztes tízezer (az edzője kétezer), a második helyezett ötezer, a két bronzérmes pedig két-kétezer dollárt kap.

Videók