Benavidez: ha Canelo nem akar velem küzdeni, fel kell adnia az övét

Mindenki Canelo ellen akar harcolni.


David Benavidez szándéka szerint nagyközépsúlyban marad, amíg még legalább egy nagyobb címet meg nem szerez magának.

Benavidez és David Lemieux az ideiglenes WBC címért május 21-én fognak megmérkőzni az arizonai Glendale állambeli Gila River Area-ben.

„Úgy gondolom, hogy a győzelem rákényszeríti Canelót arra, hogy lépnie kelljen. Semmi kétség sem fér hozzá, ha megnyerem a WBC ideiglenes címét én jövök. Ha nem akar velem harcolni legközelebb, egyszerűen adja le az övet, és hadd küzdjek meg érte.”

Canelo jelenleg vitathatatlan bajnok, de a következő két meccse már le van foglalva. A mexikói szupersztár legközelebb Dmitry Bivol-lal fog harcolni május 7-én a Las Vegas-i T-Mobile Arénában. Győzelem esetén pedig Alvaez Gennagyij Golovkinnal fog szembenézni szeptemberben. Canelo nem zárta ki, hogy az év során legyen egy harmadik mecse is, bár Benavidezén kívül más neveket is említett.

„Itt leszek mindaddig, amíg nem adom meg a szurkolóknak mindazt a küzdelmet, amit ígértem nekik. Nemcsak a rajongók, hanem magam miatt is ezt akarom. Azt hiszem én vagyok a legjobb ebben a súlycsoportban, és ennek tudatában szeretném elhagyni azt.”

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és fotók: benavidez300 / Instagram

Videók