Bacskai megvédte a címét! - Nem volt kérdés!

Ismét nem csalódhattunk a New School Promotion gálájában.


Kovács Pál bemutatkozott profiként, de nem ilyen győzelemre számított. Ellenfele, Ericles Torres sérülés miatt az első menet után feladni kényszerült a találkozót.

„Nem így szerettem volna nyerni, nagyon sajnálom, hogy megsérült az ellenfelem. A győzelem miatt természetesen boldog vagyok, és úgy érzem az első menetben domináltam is. Nagyon tetszik ez az egész, és bízok benne, hogy lesz még több lehetőségem profiként mérkőzni.”

 

Magyar Kinga a WBC nagyváltósúlyú Francophone címéért húzott kesztyűt a szerb Olja Kjajic ellen. Az első menetben Kinga egyértelműen dominált, a szerb ellenfele még nem találta a ritmust. A második menet is egyértelmű volt, ekkor úgy tűnt, ez a mérkőzés nem fog végig menni. A harmadik menet sem hozott sok újdonságot, Kinga tanárian bunyózik, Olja nem találja az ellenszert ellene, aki a negyedik menet végére, már alig áll a lábán. Olja nem bírta folytatni a találkozót a szünet után! Magyar Kinga a WBC bajnoka!

Tóth László sérüléséből visszatérve egy olasz ellenféllel, Francesco Lezzi ellen bunyózott. A mérkőzés nagyon egál szagúnak bizonyult sokáig, az olasz rendkívül kellemetlen ellenfélnek bizonyult, László próbálkozott előre törni folyamatosan. A találkozó végigment, a pontozók pedig döntöttek. Egyhangú pontozással Tóth László örülhetett!

Krämer Péter és Görbics Gábor a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki címért harcolt. A két versenyző idén júniusban már megmérkőzött egymással, akkor 10 menet után döntetlen eredmény született, melyet mindkét fél azóta is vitat. Az első menet azt hozta, amit elvártunk: parázs csatát. Mindkét fél taktikusan, okosan, de nagyon bekezdett. Voltak kemény pofonok, viszont látni lehetett, hogy ha végig megy, ezt a meccset is nehéz lesz eldönteni, hogy ki nyeri. A második menetet inkább Görbicsnek lehetett adni, de kőkemény pofonok csattantak. A nézők hangja egy remek visszajelzés, miszerint egy nagyon jó meccset láthattunk. Eldobtam a billentyűzetem! A harmadik menet már inkább Kramernek volt adható.

Ahogy telt az idő, a felek fáradtak, de az iram nem lassult a pofonok pedig ültek. A hatodik menet végén, még időn túl Görbics oda is ütött Kramernek. Hihetetlen csata volt. Végig ment megint a tíz menet. Ki gondolta volna, igaz? A győztes végül 94-96, 96-94, 95-95 senki. Döntetlen lett ismét a mérkőzés.

A budapesti Folyondár sportcsarnokban védte meg először WBO nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoki címét Bacskai Balázs. Bacskai ellenfele a rutinos argentin, Guido Nicolas Pitto volt a 10 menetre kiírt összecsapáson. Bacskai tanárian kezdett. Remekül irányította a mérkőzést, és ráerőltette az akaratát az ellenfelére. Benji ment előre, többször is megszorongatta ellenfelét, de Pitto állta a sarat. A közönség kérte a kiütést Bacskaitól. Végig ment a tíz menet, de nem lehetett panasz, hiszen Benji nagyszerűen teljesített, a szurkolók pedig minden pillanatát imádták a mérkőzésnek. Egyhangú pontozással a győztes Bacskai Balázs lett!

Borítókép: NewSchoolPromotion
Fotók: sport365

Videók