Az évezred húzása, avagy a ”kicsi” Chavez bukása

A WBC (Bokszvilágtanács) mindenható ura, Jose Sulaiman elmondta, hogy a Top Rank és a Nevada Állam Sport Bizottsága (NSAC) súlyos hibát követett el a Julio Cesar Chavez Jr ügyben, amely az évezred húzása lehet.


Tovább gyűrűzik a Julio Cesar Chavez Jr – Sergio Gabriel Martinez mérkőzés után kirobbant botrány. A csütörtöki nap folyamán beszámoltunk róla, hogy a mexikói ökölvívó, aki a mérkőzésen elveszítette WBC (Bokszvilágtanács) középsúlyú világbajnoki címét drogtesztjében marihuána nyomaira bukkantak. A Top Rank vezére, Bob Arum és a Nevada Állam Sport Bizottsága (NSAC) is elismerte Chavez bűnösségét, egy valamiről azonban megfeledkeztek a felek.

Jose Sulaiman a WBC elnöke kijelentette, hogy a szervezet semmilyen tájékoztatást sem kapott az ügyel kapcsolatban, így jelenleg nem ismerik el Chavez pozitív drogtesztjét. ”Don Jose”, aki 1975 óta a világszervezet elnöke elmondta, hogy súlyos hibát követtek el a bokszoló ügyében. Sulaiman szerint mindkét fél jégsértést követett el, amikor bizalmas információt hoztak nyilvánosságra.

Az Anti-dopping előírása szerint ezt az információt csakis a bokszolóval, az Ökölvívó Bizottsággal és a WBC-vel oszthatták volna meg, annak érdekében, hogy a bokszoló kijelöljön magának egy képviselőt. Sulaiman arról is beszélt, hogy a WBC külön meg szokta vizsgáltatni a B mintát és csak annak az eredménye után hozzák meg a döntésüket. Arum és az NSAC ”magánakciója” miatt a megszokott procedúra felborul.Sokan arra következtetnek ebből, hogy Arum és a NSAC összefogott egymással, ugyanis Chavez vétsége miatt a Martinez elleni mérkőzés végeredményét minden bizonnyal törlik majd, így az eltiltása lejárta után a WBC elrendelheti a második összecsapást. Arum-tól ez kitelik. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy Chavez sokkal eladhatóbb bokszoló (közrejátszhat ebben az édesapja), mint az argentin klasszis.

Amennyiben az összefogásról szóló pletykák valótlanok, akkor ”kicsi” Chavez komoly gondban lesz, ugyanis visszaesőként súlyos büntetést kaphat. A huszonhat esztendős mexikói ökölvívó 2009-ben a Troy Rowland elleni mérkőzése után akadt fenn a doppingteszten. Vajon, hogyan alakul majd Julio Cesar Chavez Jr ügye?

Videók