Augusztusban lép szorítóba Fury és Joshua

Sajtóértesülések szerint az ökölvívók 100 millió forint fellépti díjra számíthatnak.


Augusztus 14-én rendezik Szaúd-Arábiában az első mérkőzést a profi ökölvívás két nehézsúlyú brit világbajnoka, Tyson Fury és Anthony Joshua között, akik az összes fontos szervezet vb-övét birtokolják.

A dátumot Joshua promótere, Eddie Hearn hozta nyilvánosságra csütörtökön. Hozzátette, a házigazdák speciálisan erre az eseményre építenek egy új stadiont, de azt egyelőre nem közölte, melyik városban.
Hearn emlékeztetett, hogy Joshua 2019 decemberében Rijád külvárosában 18 ezer néző előtt legyőzte a mexikói-amerikai Andy Ruíz Jr-t, a szaúdiak arra a meccsre hét hét alatt felhúztak egy új létesítményt, és most is "valami nagyon különlegeset akarnak létrehozni".
Március közepén látott napvilágot a hír, miszerint két mérkőzésre szóló megállapodást kötött egymással Fury és Joshua menedzsmentje. A visszavágóra novemberben vagy decemberben kerülhet sor.

A 32 éves Fury a WBC-nél, a 31 éves Joshua pedig az IBF-nél, a WBA-nél és a WBO-nál ül a "királykategória" trónján. Előbbi profi karrierjében 30 győzelmet és egy döntetlent számlál, míg utóbbi mérlegén 24 győzelem és egy vereség szerepel.

Címegyesítő mérkőzésükről tavaly májusban kezdődtek a tárgyalások, és angol sajtóértesülések szerint a bokszolók fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak.

Fury eddigi utolsó meccsét tavaly februárban vívta, amikor KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. Joshua legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben.

Borítókép: GettyImages 

Videók