Superfight Series Hungary: Összecsap a világ két legjobb muay thai harcosa

Külsőségben és szakmaiságban is előre lépett a Superfight Series.


Egy nappal a Superfight Series Hungary nyolcadik gálája előtt Székesfehérváron tartottak sajtótájékoztatót a szervezők, akik úgy érzik, szombaton egy sikeres rendezvényt tudnak majd megrendezni.

Óriási öröm, hogy két év után kijöttünk „nagypályára focizni” – kezdetett bele beszédébe a pénteki sajtótájékoztatón Kispál Balázs, a nyolcadik Superfight Series Hungary gála egyik társszervezője. – Két évvel ezelőtt volt Kecskeméten egy rendezvény, ahol kínai és magyar versenyzők feszültek egymásnak, azóta a covid és annak hatásai miatt küzdöttünk, mint malac a jégen. Arra törekedtünk, hogy mindezek ellenére a Superfight Series menjen tovább és ne álljunk meg. Bízunk benne, hogy szombaton egy sikeres rendezvényt tudunk megtartani, nagyon jól fogynak a jegyek, a VIP megtelt,– összegzett Kispál Balázs.

A társszervező elárulta, hogy a kapunyitást 16 órára tervezik, a négy felvezető mérkőzésre 18 órától kerül sor, majd ezt követően 19 órától egy rövid megnyitó következik. Az est további részében kilenc mérkőzést rendeznek meg profi szabályrendszerben. Mint mondta, az este során négy muay thai, illetve kilenc K1 összecsapás lesz és leszögezte, hogy az eredeti programban több összecsapás szerepelt, azonban sajnos sérülések és betegségek szóltak közbe, így két-három ütközetre nem kerül sor.

„Azt érzem, hogy az előző rendezvényekhez képest sikerült szintet lépnünk, mind külsőségekben, mind pedig szakmaiságban. Ezt mutatja az utolsó mérkőzés is, ahol a világ egyik két legjobb muay thai harcosa csap össze, Spéth Norbert és Igor Liubchenko személyében. Az egész világ lélegzetvisszafojtva várja ezt a mérkőzést, nagyon sokan ránk figyelnek” – zárta szavait Kispál Balázs, aki elárulta, hogy az interneten live stream formájában követhető lesz majd a rangos esemény.

„Az elmúlt hetek nem voltak könnyűek számunkra, én látok bele talán a legjobban, hogy a sportolók mennyi időt és energiát tettek bele a felkészülésbe – vette át a szót, Nagy Balázs, a Perfect Fight Club vezetője. – Nem csak a magyar szintet szeretnénk emelni, nemzetközi szinten is a legjobbak közé szeretnénk tartozni” – folytatta.

Nagy Balázs elárulta, hogy több televíziós társasággal is sikerült leszerződniük. Ilyen például a Fightbox Tv, amin keresztül 90 millió emberhez jut el a világ öt kontinensén.

„Megnyílik az út, hogy ismertebbek legyetek, s a világon bárhová eljuthassatok – fordult a jelenlévő sportolókhoz. – Szeretném, hogy egy olyan erős hazai küzdősport élet jöjjön létre, ami még sosem volt. Ez nekem a legfontosabb. Egy nagyon jó csapat állt össze, szeretnénk, ha a harcművészet világában is eljönne az aranycsapat. Hosszú évek óta nem volt olyan rendezvény, ahol olyan nevek együtt szerepeltek volna, mint most, nagyon jó szintre emeltétek ezt a rendezvénysorozatot” – zárta szavait.

Vojvoda György főbíró végezetül elmondta, hogy a mérlegelés során minden versenyző hozta a súlyát, így emiatt egyetlen mérkőzés sem marad el.

Fotó Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

 

 

 

Videók