Áprilisban rendezik meg a Golovkin-Murata középsúlyú címegyesítő bokszcsatát

Megvan az időpont, a helyszín, Szaitama pedig nem változott, így Murata hazai pályán lép majd ellene ringbe.


Az eredeti időpontnál több mint három hónappal később, április 9-én csap össze Gennagyij Golovkin, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és Murata Rijota, a Boksz Világszövetség (WBA) középsúlyú világbajnoka.

A kazah és a japán klasszis címegyesítő összecsapását eredetileg tavaly december 29-én vívták volna, de a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség az évzáró ütközet lebonyolítására. Csütörtökön viszont Golovkin bejelentette, hogy megvan az időpont, a helyszín, Szaitama pedig nem változott, így Murata hazai pályán lép majd ellene ringbe. A 39 éves Golovkin (41 győzelem/1 döntetlen/1 vereség) 2020. december 18-án bokszolt legutóbb, akkor a lengyel Kamil Szeremetát győzte le technikai kiütéssel, amivel - rekordot jelentő - 21. alkalommal védte meg középsúlyú IBF-övét.

Murata (16 győzelem/2 vereség) esetében még nagyobb kérdés, hogy milyen formában lesz majd, mivel ő 2019 vége óta nem vívott mérkőzést. Akkor, 18. profi meccsén Steven Butler kiütésével védte meg a WBA "sima" világbajnoki övét. Szaitamában viszont a WBA szuper világbajnokaként meccselhet, miután megörökölte a címet a mexikói Saul "Canelo" Alvarez súlycsoportváltását követően.

Borítókép: marca.com

Videók