A "vesztesek" háborúja - Ez lehet a tökéletes nehézsúlyú mérkőzés

Andy Ruiz Jr vs Deontay Wilder összecsapás egy igazán izgalmas párharc lenne.


A modern ökölvívásban akár egy vereség is a világ végének tekinthető egy trónfosztott bajnok számára. Amikor a harcosok az egyik legjobb időszakukban egy nagy küzdelemben vesznek részt, és végül veszítenek, annak az azonnali következménye egy nagy zuhanás. Mintha egy hegycsúcsról a mélybe esne az ember.

Igazság szerint ez ritkán fordul elő. Míg a sportvilág arról beszél ilyenkor, hogy egy bajnokot kiütöttek és vége a karrierjének, addig ők hatalmas elszántsággal tervezik a visszatérésüket. Deontay Wilder és Andy Ruiz Jr is egy rövid időszakon belül megjárták a poklot. 2019. december elején a páros birtokolta mind a négy nagysúlyú világbajnoki címet. 2020. februárjára egy öv sem maradt náluk.

Ruiz Jr mindenkit megdöbbentett amikor legyőzte Anthony Joshuát. Ruiz Jr a hetedik menetben állította meg AJ-t. Az esélytelen bajnok hirtelen egy hírességé vált, akit ez elvitt egy rossz irányba. Partikat rendezett folyamatosan, és rossz emberek vették körül. Mire létrejött a visszavágó Joshua ellen, Ruiz Jr borzalmas formában volt, sokkolóan túlsúlyosan lépett a ringbe. Ennek eredményeként Johsua visszaszerezte a bajnoki öveket.


Fotó: Al Bello/Valery Sharifulin\TASS via Getty Images

Ruiz Jr-al ellentétben Wilder régóta bajnok volt, pontosabban 2015 óta uralkodott. Amikor 2018 decemberében először találkozott Tyson Fury-val, a brit óvatosan bokszolt és úgy tűnt, megnyerte a menetek nagy részét. Wilder azonban kétszer leütötte Fury-t, ami elég volt ahhoz, hogy döntetlenre hozza az összecsapást. Fury a visszavágón egy más arcát mutatta, és komoly verést adott Wildernek.

Ruiz Jr azonnali reakciója a vereségre egy bocsánatkérés és egy rövid ideig tartó kampány volt egy AJ elleni harmadik mérkőzésért. Wilder viszont kifogásokkal válaszolt, majd hat hónapig hallgatott, ezt követően pedig összeesküvési vádakkal és további kifogásokkal rukkolt elő. Wilder végül aktiválta a harmadik összecsapásukat, ami júliusra, majd októberre, majd decemberre tolódott, mígnem a sérülések és a járvány miatt a brit csapata megunta a helyzetet. Fury képviselői már a Joshua elleni vitathatatlan összecspásról tárgyalnak, ami több mérkőzés lenne, így Wilder feledésbe merülhet.

Ruiz Jr szombat este visszatért új edzőjével Eddy Reynoso-val, és legyőzte Chris Arreolát. Ha Wilder is visszatérne egy győztes mérkőzésen, akkor jó úton haladnának, hogy összecsapjanak egymással. Bármelyikük győzelme visszarepítené őket a nehézsúly elitjébe, és abba a helyzetbe kerülhetnének, hogy kihívják a Joshua vs Fury győztesét.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Steve Marcus/Harry How/Getty Images

Videók