A táncoslábú Usyk előbb túlélte, majd felőrölte ellenfelét - Videó

Nem sok esélye volt Chisorának.


Oleksandr Usyk egyhangú pontozással verte Dereck Chisorát, miután túlélt egy korai támadást szombat este Londonban.

Az egykori vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok most válaszolt néhány kritikusának a nehézsúlyban, hiszen túllépett első komoly ellenfelénél ebben a súlycsoportban. A küzdelem pozitívan kezdődött Chisora számára, amikor nagy ütéseivel magára vonta a figyelmet és rengeteg gondolkodási lehetőséget adott Usyknak. A mérkőzés eleján meglehetősen kevés fogás és ütés volt a brit részéről, mivel sikeresen megnehezítette az összecsapást az ukrán számára. Chisora vad horgai időnként landoltak Usyk állán, de a harmadik menetre elkezdett az egykori vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok feltámadni. Usyk rögtön a negyedik menet elején magára vonta a figyelmet. A felénél az ukránon látszódott, hogy jól alkalmazkodott ellenfeléhez és megtanulta hatékonyan ellensúlyozni azt. A hetedik menetben Usyk megfogta Chisorát, ott majdnem padlózott a 36 éves bunyós. A gong mentette csak meg. A nyolcadik menet fájóan egyoldalú volt, mivel Usyk uralta az elfáradt Chisorát, aki látszódott, hogy kifogyott az ötleteiből.

A bírók egyhangú döntést hoztak Usyk javára: 117-112, 115-113, 115-113.

"Szerintem jól bokszoltam. Ez egy igazi teszt volt számomra a nehézsúlyban. Nagy és kemény fickó ellen vívtam kőkemény harcot. Az a célom, hogy ne csak világbajnok, hanem vitathatatlan világbajnok legyek" - mondta Usyk.

"Remekül érzem magam, csak csalódott vagyok. Igen, én úgy érzem én nyertem. Adtam pár menetet, de jó meccset vívtam. A bírák másképp látták" - zárta mondandóját Chisora.

Forrás: talksport.com
Borítókép,Fotók: HayemakerBoxing/Facebook

Videók