A Sport 1 közvetíti a korszakos jelentőségű bokszmeccset

A Sport1-en lesz látható a 2016-os év legrangosabb bokszmérkőzése, a november 19-én rendezendő Szergej Kovaljov-Andre Ward találkozó.


Végre sikerült összehozni egy olyan bokszmérkőzést, amelyen két világsztár pályája zenitjén találkozik egymással: november 19-én Las Vegasban Szergej Kovaljov (30–0–1, 26 K. O.–T. K. O.) és Andre Ward (30–0, 15) csap össze az orosz bunyós három (IBF, WBA, WBO) félnehézsúlyú világbajnoki övéért. A Sport TV pedig elhozza Magyarországra az év legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését. A súlycsoportoktól független, a The Ring Magazine által vezetett világranglistán Kovaljov a második, Ward a negyedik helyen áll, amióta az 1922-ben alapított szaklap elkészíti a rangsorát, mindössze harmadszor fordul elő, hogy a Top5-be tartozó két ökölvívó megvív egymással.

„Alekszej Kovaljovért a hokipályán rajongtam, az egyik legjobb kezű játékos volt, most pedig bízom benne, hogy Szergej Kovaljov a ringben mutat majd olyat, amivel lenyűgözi a minőségi sport rajongóit. De Andre Wardot se feledjük, akinek eddigi legnagyobb hőstettéről, a Super Six-viadal megnyeréséről már élőben tudósított a Sport TV. Az elmúlt évek a Pacquiao–Mayweather meccs bűvöletében teltek, sajnos kicsit későn jött össze az a meccs, a Kovaljov–Wardot viszont a lehető legjobb pillanatban rendezik meg. Ütőerő kontra kiváló védekezés, Oroszország kontra Amerika – kell ennél több? A mai napig azt mondtam, igen, még az, hogy mi közvetítsük Magyarországon. Most már ez is megvan, így tényleg csak annyi van hátra, hogy Michael Buffer belekiáltsa a Las Vegas-i éjszakába: Let’s get Ready to Rumble!” – mondta Máté Pál, a Sport TV programigazgatója.
A Las Vegas-i fogadóirodák szerint 50-50 százalék esélye van mindkét bokszolónak a győzelemre. Kovaljov mellett szólhat, hogy neki a félnehézsúly az eredeti súlycsoportja, Ward viszont korábban a nagyközépsúlyt tarolta le. Az amerikai szaklapok szerint aki nyer, november 19-én a súlycsoportoktól független világranglista élére ugrik. A korszakos bajnokavatással kecsegtető gálát november 19-ről 20-ra virradóra 3 órától élőben közvetítjük a Sport1-en.

Videók