A párizsi olimpiáig folytatja a francia dzsúdósztár

A 31 éves Riner célja az, hogy négyszeres olimpiai bajnokként vonuljon vissza.


A 2024-es párizsi játékokig folytatja pályafutását Teddy Riner, a franciák kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok cselgáncsozója.

A judoinfo.hu portál híradása szerint a sportág szupersztárja a tokiói olimpia elhalasztása után elgondolkodott a visszavonuláson, ám végül úgy döntött, hogy a hazai ötkarikás seregszemlén kívánja befejezni karrierjét.

A 31 éves Riner célja az, hogy négyszeres olimpiai bajnokként vonuljon vissza:

"A bejelentés pillanatában azt mondtam magamnak, vége, befejezem" - árulta el a guadeloupe-i születésű sportoló. "Nem akartam jövő nyárig folytatni, de ez lett volna a könnyebb megoldás. A feleségemnek köszönhetően aztán gyorsan rájöttem, hogy a megfutamodásnak nincs értelme. Hogyan jött a képbe Párizs, a 2024-es olimpia? Az egy évvel lerövidített olimpiai ciklus előnyös lesz nekem, 2021 és 2024 között a dolgok gyorsan mennek majd. Nem csak rajtam múlik majd, de megcélzom Párizst, az a cél, hogy ott fejezzem be a pályafutásomat. Persze, ezt megelőzően feltétlenül szeretnék sikerrel járni Tokióban is..." - tette hozzá a nehézsúlyú dzsúdós, aki februárban kikapott a japán Kaguera Kokorótól a párizsi Grand Slam-tornán, ezzel tíz év, illetve sorozatban 154 győzelem után maradt alul.

Kép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images

Videók