A kemény munka meghozta gyümölcsét a Pulev-Joshua összecsapásra

Örömteli hírről számoltak be a szervezők.


Ezer néző tekintheti meg jövő szombaton a londoni helyszínen a Kubrat Pulev-Anthony Joshua profi nehézsúlyú mérkőzést, amelyet a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) övéért írtak ki.

Eddie Hearn, az összecsapást szervező Matchroom Boxing vezetője szerdai közleményében örömét fejezte ki, amiért visszatérhetnek a nézők egy profi gálára. Kiemelte: csapata az elmúlt tíz hónapban nagy munkát végzett annak érdekében, hogy a helyszíni nézők jelentette energia erről az összecsapásról már ne hiányozzon.

Hozzátette: nagyon helyénvaló, hogy Joshua fellépésén térhetnek vissza a szurkolók, mert az ő mérkőzésein a közelmúltban Nagy-Britanniában és azon kívül is több nézőcsúcs dőlt meg.

A találkozót eredetileg június 20-ra, a Tottenham Hotspur stadionjába tűzték ki, ám a koronavírus-járvány miatt sokáig bizonytalanná vált a helyszín és az időpont is. Később alternatív megoldásként a bolgárok részéről felmerült a pulai (Póla) amfiteátrum, míg Joshua promótere a Közel-Keletre vitte volna az összecsapást, amelyet azonban végül elhalasztottak.

Október közepén vált biztossá az időpont és az, hogy Londonban lesz az ütközet, amelynek az eredeti tervek szerint az O2 Aréna adott volna otthont. Logisztikai okokból azonban másik helyszínt kellett keresni, a 12 500 néző befogadására alkalmas The SSE Arena Wembleyben pedig szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelniük a rendezőknek.

A 31 éves Joshua tavaly decemberi, Andy Ruiz Jr. felett aratott győzelmével az IBF vb-öve mellett a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) címét is megszerezte. A 39 esztendős Pulevvel mint az IBF kötelező kihívójával kell megmérkőznie. A két bokszoló 2017 októberében Cardiffban már találkozott volna, akkor azonban Pulev vállsérülés miatt visszalépett. A bolgár egyszer már ringbe szállt az IBF nehézsúlyú övéért, de 2014-ben, az ötödik menetben kiütötte őt az ukrán Volodimir Klicsko.

Borítókép: Stu Forster/Getty Images
 

Videók