A húgát megvédő 6 éves kisfiú lett a WBC tiszteletbeli világbajnoka

Bridger Walker az egész világot lenyűgözte a bátorságával és önzetlenségével.


A Bokszvilágtanács nem mindennapi elismeréssel díjazta a mindössze 6 éves Bridger Walker hősies tettét. Harciasságával kétségtelenül kiérdemelte a WBC világbajnoki övét.

A kisfiú szinte az egész világ tiszteletét és csodálatát kivívta magának azzal, hogy szembeszállt egy kutyával, amely a húgára támadt. A WBC pedig ezért egy tiszteletbeli világbajnoki címmel ajándékozta meg az amerikai kisfiút, aki számos hírességet nyűgözött le a bátorságával.

Az ESPN Ringside a Twitteren osztotta meg azt a képet, amelyen Walker a WBC világbajnoki övét tartja a kezében.

null

Six-year-old Bridger Walker, who risked his life to save his little sister from a dog attack, is now an honorary WBC champ! pic.twitter.com/IeYLwxyGto


Az eset egyébként július 9-én történt, amikor a hatéves kisfiú észrevette, hogy egy kutya támadóan közelít a négy éves testvére felé. A húgát sikerült megmentenie azzal, hogy elé állt, de az állat nagyon súlyos sérüléseket okozott a gyereknek. Többször is megharapta a fején a fiút és az arcán. Bridgernek még ezek után is volt annyi lélekjelenléte, hogy megfogja a húga kezét, és elfussanak.

A kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 90 öltéssel sikerült csak összevarrni a sebeit egy kétórás műtét során.
A brutális támadás után a kis hős elmondta, hogy mi járt a fejében mikor a testvére elé lépett, hogy megvédje.
"Arra gondoltam, ha valakinek meg kell halnia, én legyek az"
A hősies tett bejárta már a világot és számos híres színészhez eljutott a történet, akik személyesen gratuláltak a kisfiúnak a bátorságához. Többek között Chris Evans, Tom Holland, Robert Downey, Mark Ruffalo, Anne Hathaway vagy Gordon Ramsey.. A WBC-től kapott világbajnoki öv pedig szintén egy nemes gesztus volt, amit alighanem soha nem fog elfelejteni a kis hős.

Forrás: essentiallysports.com

Kép: Instagram/ Nicoleoelwalker

Videók