A csodagyerek széttörné ellenfele csontjait – videó

Szombat este rendezik meg az Ultimate Fighting Championship (UFC) soron következő gáláját, amelynek főmérkőzésén a csodagyereknek tartott Jon Jones védheti meg félnehézsúlyú bajnoki címét. A „Csont” ellenfele a brazil, Lyoto Machida lesz.


Érdekesnek ígérkező mérkőzést rendeznek meg a hétvégén a UFC-ben. A szombati torontói gálán a félnehézsúlyú bajnok Jon Jones védheti meg titulusát a brazil sztár,  Lyoto Machida ellen. A gála programjában szerepet kapott Tito Ortiz is, akit 2010. áprilisában családon belüli erőszak és erős narkotikum fogyasztása miatt letartóztattak.

A UFC 140 elnevezésű gáláján a főmérkőzését a csodagyereknek tartott Jon Jones vívja. A mindössze huszonnégy esztendős harcos a UFC történelmének legfiatalabb bajnoka lett, miután 2011. március 19-én szétverte az akkori félnehézsúlyú világelsőt Maurício Ruát. A szintén brazil nemzetiségű Rua a harmadik menetben egy kőkemény testütés, térd kombináció után végleg megadta magát. A találkozón egyébként is végig dominált a fiatal kihívó. A cím megszerzése után Jones kemény fába vágta a fejszéjét, ugyanis a „Tombolás” becenévre hallgató Quinton Jackson ellen húzott kesztyűt. Az egyoldalú mérkőzés a negyedik menetben feladással ért véget. Érdekesség, hogy Jones-nak már van egy veresége. 2009. december 5-én egy szabálytalan könyök ütés miatt leléptették a Matt Hamill elleni mérkőzésen. Vajon megszakad-e a Jones-éra?

A harminchárom esztendős Lyoto Machidán semmi sem múlhat, hiszen karrierje talán utolsó dobását kapta meg a sorstól, ha kikap évekig nem juthat egy címmérkőzés közelébe. A brazil harcos 2009. május 23-án Rashad Evans legyőzésével, már egyszer magáénak tudhatta a félnehézsúlyú bajnoki övet, majd az első címvédőmérkőzésén pontozással legyőzte Maurício Ruát. A visszavágót, azonban elveszítette honfitársa ellen. Tavaly novemberben Quinton Jackson is megverte őt. Idén áprilisban egy hatalmas rúgással legyőzte a UFC legendát, Randy Couturet. Érdekesség, hogy a UFC-s karrierje során eddig három kiütéses győzelme is díjat kapott.

Jonathan Dwight Jones  – Lyoto Carvalho Machida
        Bones Becenév The Dragon
24 Kor 33
Rochester, New York Születési hely Salvador, Brazília
14-1 (8 KO; 4 Submission) Rekord 17-2 (6 KO; 2 Submission)
6' 4" ( 193 cm ) Magasság 6' 1" ( 185 cm )
205 lb ( 93 kg ) Súly 205 lb ( 93 kg )
Jiu-Jitsu, Muay Thai Harcművészeti jártasság Shotokan, Jiu-Jitsu

A gálán szerepet kapott az egykori félnehézsúlyú bajnok, Tito Ortiz is. A magánéleti zűrjei miatt háttérbe szoruló „Huntington Beach-i Rosszfiú” ellenfele Antônio Rogério Nogueira lesz. A harminchat esztendős harcost 2010. áprilisában családon belüli erőszak és erős narkotikum használta miatt letartóztatták. Pár nappal később felesége, Jenna Jameson visszavonta a feljelentést. Érdekesnek ígérkezik az egyszeres nehézsúlyú világbajnok, Frank Mir és az interim bajnoki címig jutó, Antônio Rodrigo Nogueira összecsapása is.

Videók