A "Cápák" nyerték BoxingONE-sorozatot

A "Révkomáromi Cápák", vagyis hivatalos nevükön a "Komárno Sharks" nyerte a BoxingONE Championship - közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokságot, miután a pénteki döntőben 11:4 arányban legyőzték a győri "Patent Gladiators" gárdáját.


A magyar, román, szlovák, cseh és lengyel csapatokat felvonultató liga most befejeződött szezonja tavaly tavasszal, az alapszakasz küzdelmeivel kezdődött, melynek során a mezőny két csoportban, oda-vissza megmérkőzött egymással. A csoportokból az első két alakulat jutott be a 2012-re áthúzódott rájátszásba (elődöntő), ahol egy mérkőzés döntött a fináléba jutásról.

Érdekesség, hogy a Komárno és a Győr ugyanabból a kvartettből jutott tovább, így a pénteki révkomáromi döntő már a harmadik összecsapásuk volt a BoxingONE 2011-es szezonjában. Az alapszakasz során a felvidékiek oda-vissza legyőzték a Rába-partiakat. A pénteki révkomáromi döntőt ismét az öt magyar válogatottal, Káté Gyulával, Harcsa Zoltánnal, Darmos Józseffel, Nagy Krisztiánnal és Klasz Árpáddal felálló "Komárno Sharks" 11:4-re nyerte, noha az utóbbi bokszoló meglepetésre vereséget szenvedett Zámbó Dániellel szemben.

Az eredmények mérkőzésről mérkőzésre:

56 kg: Nagy Krisztián - Könnyű Róbert 2:0
60 kg: Patrik Velky - Rácz Sándor 1:1
69 kg: Klasz Árpád - Zámbó Dániel 0:2
75 kg: Harcsa Zoltán - Tóth László 2:0
81 kg: Mario Lakatos - Hosszú Ferenc 1:1
91 kg: Darmos József - Horváth Gábor 2:0
64 kg: Káté Gyula - Georgian Nyéki 3:0

 


 

Videók