A 20. század 20 legnagyobb harcosát rangsorolták

A Ranker.com felsorolta a 20. század legjobb ökölvívóit. Ez a lista tele van ikonokkal és legendákkal.


A legendáktól a híres bokszolókig, a század végén született csillagokig, ebben a listában minden bizonnyal megtalálod a kedvenc harcosaidat.

Fontos szem előtt tartani, hogy ők 20. századi harcosok, tehát nincs ott Anthony Joshua vagy Tyson Fury, annak ellenére, hogy a 21. század legjobbjai között vannak. Nézzük tehát a rangsor első részét.


Fotó: Chris Polk/Getty Images

20. Oscar De La Hoya

Osca De La Hoya amerikai harcos volt. A rajongók szerint De La Hoya volt az egyik legmeghatározóbb karaktere az ökölvívó világnak, és nagy pénzért küzdött Floyd Mayweather és Manny Pacquiao ellen. Annak ellenére, hogy ilyen nevek ellen harcolt, a Ranker.com szerint igen hátul van a listán. De La Hoya karrierjét 39 győzelemmel és 6 vereséggel fejezte be, az elmúlt három profi mérkőzéséből kettőt veszített, mindkettőt Pacquiao és Mayweather ellen.

19. Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather Jr.-t széles körben az egyik legnagyobb sportolónak tekintik. A listán való helyezése meglephet néhány embert, figyelembe véve az eredményeit, azonban azt ne feledje senki, hogy ez a lista a 20. század összes nagy bokszolóját rangsorolja.

Mayweather 22 alkalommal bokszolt a 20. században, mind a 22-et megnyerte.

Sport365.hu - Lennox Lewis: „Tyson először megpróbált megölni"

Lennox Lewis első emlékei Mike Tysonnal kapcsolatban mosolyra fakasztja az embert, azonban ezt a vigyort nagyon gyorsan letörölte az "Iron Mike" becenévre hallgató ökölvívó. Lewis és Tyson végül 2002-ben küzdöttek egymás ellen, de akkor már karrierjük elhomályosodni látszódott, miközben pályafutásuk elején volt, hogy együtt edzettek.


18. Lennox Lewis

Lennox 'The Lion' Lewis az első nehézsúlyú, aki szerepel a listán. Lewis harmincszor harcolt a 20. században, csak egyszer veszített ebben a szakaszban, és az egyik legnagyobb ütőnek tekintik, ebben a sportágban.

Lewis utolsó, 20. századi küzdelmét az egyik legnagyobb harcnak tekintik, ahol egyhang pontozással verte ősi riválisát, Evander Holyfieldet. Lewis karrierje 41 győzelemmel, két vereséggel és egy döntetlennel zárult.


Fotó: Topical Press Agency/Getty Images

17. Jack Johnson

Az óiskolai nehézsúlyú bokszoló, Jack Johnson az egyik legnívósabb harcos, a bokszvilágbank. Habár nem sok feljegyzés készült arról. hogyan harcolt, a korai felvételek azt mutatják, hogy rendkívüli tehetség volt.

Johnson 1931-ben fejezte be hosszú és sikeres profi boksz karrierjét, majd 15 évvel később, 68 éves korában elhunyt.

16. Larry Holmes

Larry Holmes volt a másik nehézsúlyú amerikai harcos, aki uralta a divíziót. A veterán harcos az 1970-es és az 1980-as években uralkodott, mielőtt jött volna a fiatal Mike Tyson. Valójában Holmes annyira jó volt, hogy szakmai karrierje első 12 évében nem veszített.

A pályafutását 69 győzelemmel és 6 vereséggel fejezte be.


Fotó: Denise Truscello/WireImage

15. Roy Jones Jr.

Roy Jones Jr. szuper-közép-, közép- és könnyűsúlyban harcolt, mindhárom divízióban uralkodott. Roy Jones Jr. körülbelül 40-szer lépett ringbe a 20. században, 1989 és 2000 között csak egy mérkőzést veszített el.

Karrierjét 66 győzelemmel és 9 vereséggel fejezte be, ezért a Ranker.com listáján a 15. helyen szerepel.

Sport365.hu - Holyfieldet mindenki elismeri, mégsem kapott akkora reflektorfényt

A boksz legendák, Mike Tyson, Lennox Lewis, Riddick Bowe és Michael Moorer mind Evander Holyfieldet tartják a legnagyobb harcosnak, akivel valaha bokszoltak. Valamiért azonban Holyfieldet az ökölvívás szerelmesei mégsem említik egy lapon Muhammad Ali, Joe Louis és Mike Tyson nevével, pedig eredményei alapján ott van ő is a legjobbak között.


14. Evander Holyfield

Evander Holyfield cirkáló-, félnehézsúly- és nehézsúlyban bokszolt, de elsősorban a királykategóriában nyújtott teljesítményére emlékeznek az emberek.

A legismertebb két megdöbbentő győzelmét Mike Tyson felett aratta, amelyek közül az egyiken volt az a bizonyos fülharapás.

Sport365.hu - Mike Tyson így alakult át a meccsek előtt „szörnyeteggé" - Videó

A bokszlegendát, Mike Tysont hihetetlenül félelmetes aura vette körül, amikor felkészült az öltözőben a mérkőzésekre. Az 53 éves ex-boksz szupersztárt nagyra becsüli mindenki, és sokan úgy vélik, hogy ő minden idők legjobb ökölvívója. Most érdekes felvételek láttak napvilágot. Betekintést nyerhetünk a 2000-es években megrendezésre került Lou Savarese küzdelem előtti öltözőben folyt történésekre.


13. Mike Tyson

Mike Tyson ... hol lenne a boksz sport Iron Mike nélkül? Talán minden idők legbefolyásosabb nehézsúlyú bokszolója, kétségkívül minden idők legkeményebb harcosa. 1985 és 2000 között Tyson csak három harcot veszített el, közülük kettő természetesen Holyfield ellen, ahogy ezt a lista előző helyén említettük. A 20. század utolsó évtizedét egyértelműen uralta.

Tyson híres karrierjét 50 győzelemmel és 6 vereséggel fejezte be, most viszont egy jótékonysági rendezvény keretein belül úgy tűnik, hogy visszatér. Talán összejön a Holyfield elleni harmadik összecsapás?!


Fotó: Focus on Sport via Getty Images

12. Sugar Ray Leonard

Váltósúly, könnyűsúly, középsúly, félnehézsúly, nagyváltósúly, nagyközépsúly, kisváltósúly. Sugar Ray Leonard akármilyen súlycsoportban fordult meg, mindig megverte azt az embert, aki vele szemben állt.

Sugar 1977-ben debütált, és 11 év alatt csak egy harcot veszített el a panamai Roberto Duran ellen. Ezt meg is bosszulta a következő csatában, amelyben a 8. menetben TKO-val legyőzte Durant.

Leonard pályafutásának mérlege 36 győzelem, 3 vereség és egy döntetlen.

Sport365.hu - Muhammad Ali legendás bunyója Foreman ellen Zaire dzsungelében

A Rumble in the Jungle (dübörgés a dzsungelben) egy történelmi ökölvívó-mérkőzés volt, melyet 1974. október 30-án játszottak az egykori Zaire fővárosában. Az összecsapáson az akkori nehézsúlyú világbajnok, George Foreman, és kihívója, a korábbi világbajnok, Muhammad Ali szállt a szorítóba. A '60-as '70-es évek a nehézsúly egyik aranykora volt, olyan karakterekkel mint Ali, Frazier, Foreman.


11. George Foreman

A sport újabb nehézsúlyú ikonját, George Foremant leginkább a Muhammad Ali elleni meccse miatt ismerik, a „Rumble in the Jungle” összecsapásról.

Foreman káprázatos pályafutását beárnyékolja az Ali elleni veresége. Karrierjét 76 győzelemmel és 5 vereséggel fejezte be.

A legjobbak rangsorát folytatjuk a következő cikkünkben.

Forrás: givemesport.com
Borítókép:Al Bello/Getty Images

Videók