42 évesen, Mayweather ellen térhet vissza Oscar De La Hoya

A visszatérésen gondolkodik Oscar De La Hoya, minden idők egyik legjobb profi ökölvívója, aki 2009-ben döntött a visszavonulás mellett.


 
A 42 éves bokszoló az espn.com-nak adott interjújában azt mondta, most 50 százalék az esélye annak, hogy újra ringbe lép.
 
"Csodálatosan érzem magam, motivált, sikerre éhes és elkötelezett vagyok" - jelentette ki De La Hoya, aki amatőrként 1992-ben olimpiai bajnok volt, 1994 és 2006 között pedig hat súlycsoportban is világbajnoki címig jutott.
 
A mexikói szülőktől származó, kaliforniai "Golden Boy" pályafutása 45 mérkőzéséből 39-et nyert meg - 30-at kiütéssel - és mindössze hatszor szenvedett vereséget.
 
A bokszoló most azt mondta, vagy a veretlenül váltósúlyú világbajnok Floyd Mayweather Jr., vagy a kazah középsúlyú vb-győztes Gennagyij Golovkin ellen akar kiállni. Mayweather 2007 márciusában legyőzte De La Hoyát a Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt mérkőzésen.
 
De La Hoya 2011-ben vallotta be, hogy korábban alkoholproblémákkal küzdött, sőt, eljutott a kokainig és az öngyilkosság gondolatáig is, de a rehabilitációs kezeléseknek köszönhetően megszabadult függőségeitől.

Videók