Warren: Hirtelen lett néhány Tyson-gyűlölő, pedig ez a fickó soha senkitől nem félt

Jelenleg nem világos, hogy Fury kivel fog legközelebb megküzdeni.


Frank Warren szorgalmasan védi Tyson Furyt, aki az Oleksandr Usykkal tervezett mérkőzésének összeomlását követően rengeteg kritikát kap.

A „Cigánykirály” hónapok óta tárgyalásokat folytatott Usykkal a történelmi jelentőségű, vitathatatlan nehézsúlyú címmeccs előtt, amelyet április 29-én rendeztek volna a Wembley Stadionban. A tárgyalások azonban nemrég meghiúsultak, miután Alex Krassyuk, Usyk promótere azzal vádolta Furyt, hogy "tiszteletlen" követelései voltak. Az angol és csapata ragaszkodott ahhoz, hogy az egyetlen vitás pont, amit még meg kellett volna oldani, mielőtt Usyk visszalépett a mérkőzésről szóló tárgyalásoktól, az egy esetleges visszavágó pénztárcájának felosztása volt. Fury "gyávának" bélyegezte riválisát a közösségi médián kirohanása során, de egyesek a WBC nehézsúlyú bajnokát hibáztatják, aki tavaly szintén nem tudta összehozni az Anthony Joshua elleni mérkőzést.

Warren nemrég a talkSPORT Fight Night című műsorában jelent meg, hogy emlékeztessen mindenkit arra, hogy ügyfele soha nem riadt vissza a kemény meccsektől, és ragaszkodik ahhoz, hogy most sem ez történt.

„Hirtelen lett néhány Tyson-gyűlölő. Figyeljetek, ez a fickó soha senkitől nem félt, Németországba esélytelenebbként ment ki Wladimir Klitschko ellen. Tudjátok, mit kapott? 1 millió fonttal távozott abból a meccsből, miközben odament és megnyerte a címeket. Az első meccs, amikor Deontay Wilder ellen bokszolt, nagyon rövid felkészülés előzte meg, de hittünk benne, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Döntetlen lett, mint tudjuk, rossz döntés született. Szóval, ne kritizáljátok Tyson Furyt, három meccse volt az Egyesült] Államokban Wilder ellen, és mind fantasztikus volt. Az egyik talán az elmúlt tíz év legjobb menete volt - az első meccs utolsó menete. A második meccs fenomenális volt, a harmadik pedig a legjobb nehézsúlyú összecsapás, amit élőben láttam a bokszkarrierem során.”

Jelenleg nem világos, hogy Fury kivel fog legközelebb megküzdeni, de korábban már felvetette, hogy a korábbi UFC-bajnok Francis Ngannou ellen is akar harcolni. Usyk várhatóan még ebben az évben Daniel Dubois ellen lép ringbe.

Borítókép: Getty Images

Videók