Mi lesz veled Tyson Fury? Akár vissza is vonulhat a „cigánykirály”

Frank Warren promóter nem tartja kizártnak, hogy Tyson Fury a visszavonulás mellett dönt, most, hogy az Oleksandr Usyk elleni vitathatatlan nehézsúlyú mérkőzés megbukott.


A Queensberry Promotions vezetője csütörtökön vetette fel ezt a lehetőséget, egy nappal azután, hogy híre ment, hogy a WBC címvédő Fury és a WBO, WBA, IBF, IBO bajnok Usyk közötti elhúzódó tárgyalások hivatalosan is megfeneklettek. Usyk csapata kijelentette, hogy egy Daniel Dubois-val, Usyk egyik címének kötelező kihívójával kívánnak mérkőzni. Furyhoz hasonlóan Dubois-t is Warren promotálja.

 

Fury promótere: Usyk csapata kereste a módját, hogy kihátrálhassanak

 

Fury jövője ezzel szemben egy kicsit zavarosabb, jegyezte meg Warren.

„Tyson egy kicsit ki van akadva, mert nyilvánvalóan folyamatosan edzésben van. Az edzője is ott van mellette. Jelenleg még minden túl friss, ki kell találnunk a jövőt. Figyelj, lehet, hogy visszavonul – nem tudom, mit akar csinálni. Azt csinál, amit akar. Végül ő az, aki ringbe lép. Mindenki, aki kívülről teszi a megjegyzéseit, elég sértőnek találom. Tyson Fury, aki elment Németországba, megcsinálta mindazt, amit Usyk, megverte generációja legjobbját (az akkori bajnok Wladimir Klitschko), elment Amerikába és megverte a legkeményebben ütő fickót (Deontay Wilder).” – mondta Warren a SecondsOutnak adott interjújában.

Ha Fury végül valóban bejelenti visszavonulását, nem ez lenne az első eset. A manchesteri születésű bunyós ugyanis már régóta hangoztatja, hogy el akarja hagyni a sportágat – csakhogy aztán visszatérjen. 2016-ban drog- és mentális egészségügyi problémák közepette Fury bejelentette, hogy visszavonul. Néhány órával később visszavonta ezt a kijelentését. A következő évben azonban Fury ismét kitartott amellett, hogy szögre akasztja a kesztyűket. Természetesen Fury 2018-ban visszatért a ringbe, és háromszor küzdött. Nemrégiben Fury ismét bejelentette visszavonulását, miután tavaly áprilisban a londoni Wembley Stadionban megállította honfitársát, Dillian Whyte-ot. Alig öt hónappal később Fury az unalomra hivatkozva ismét meggondolta magát. „Úgysem hitt nekem senki, ugye?” mondta akkor Fury.

Warren elmondta, hogy támogatni fogja, bármilyen döntést is hoz végül sztárja.

„Tyson egy nagyon filozofikus fickó, és bárhogy is dönt, az megcsinálja. Ott leszek mellette, támogatni fogom.”

Usyk és csapata tagjai azzal vádolták Furyt, hogy ésszerűtlen követelései voltak, annak ellenére, hogy egyoldalú, 70/30-as pénzügyi megosztásban állapodtak meg Fury javára. Warren viszont azzal vádolta Usykot, hogy képmutatóan visszalépett a mérkőzéstől, annak ellenére, hogy kijelentette, hogy közömbös a pénz iránt.

Krämer Péter véleményét kérdeztük az Uncia legújabb adásában Anthony Joshua helyzetéről, aki legközelebb április 1-jén lép ringbe Jermain Franklin ellen.További küzdősportos hírekért kattints a képre!


Borítókép: Getty Images


 

 

 

Videók