Lennox Lewis: túl sok éve én vagyok az utolsó vitathatatlan bajnok

Látni akarja, ahogy Fury megküzd a vitathatatlan címért Joshua vagy Usyk ellen.


Illusztris honfitársa és nehézsúlyú elődje, Lennox Lewis reméli, hogy Tyson Fury folytatja, és esélyt ad arra magának, hogy vitathatatlan világbajnok legyen.

Lewis, a brit ökölvívás minden idők egyik legnagyobbja, egy tweetben arra kérte a manchesteri Furyt, hogy gondolja át a döntését, hogy felhagy a bokszkarrierjével, és visszavonul. Mint ismert, Fury a Dillian Whyte ellenni kiütéses győzelmet követően bejelentette a visszavonulását. Azonban nagy kérdés, hogy ez a döntése végleges-e. Fury, a WBC övtulajdonosa, a feleségének tett ígéretére hivatkozva azt mondta, hogy végleg szögre akasztja a bokszkesztyűt.

Lewis, az utolsó ember a nehézsúlyban, aki egyesítette az összes övet (a háromöves korszakban), és úgy gondolja, hogy egy elszalasztott lehetőség lenne, ha Fury soha nem próbálná meg, hogy a csúcsra érjen. Az ukrán Oleksandr Usyk jelenleg a másik három öv tulajdonosa: a WBA, a WBO és az IBF. Usyk a nyár végén fog megküzdeni egy visszavágón Anthony Joshuával. A küzdelem győztese nyilvánvalóan Fury ellenfele lehetne, és eldönthetnék a vitathatatlan cím sorsát.

„Tyson Fury nagyszerű teljesítménye megmutatta, hogy miért ő jelenleg a legjobb a nehézsúlyú bokszoló. 94 ezer rajongóval töltötte meg a Wembley-t, amivel bizonyította, hogy mekkora ereje van a brit rajongótáborának. Szóval az a gondolat, hogy vannak még nagyobb csaták számára, igazán érdekes lehet. Tudom, hogy a visszavonulásáról beszél, de úgy érzem, van még néhány befejezetlen ügye, amit el kell intéznie. Alig várom, hogy gratuláljak neki a vitathatatlanok klubjában. Gyönyörű azt látni, ahogy felállt az életében történt nehézségeit követően, és a világ legjobbja lett. Megtanultam, hogy soha nem szabad ellene fogadni, és büszke vagyok a teljesítményére. Remélem, hogy a Joshua-Usyk győztese ringbe lép Furyval. Túl sok éve én vagyok az utolsó bajnok.”

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és fotók: GettyImages

Videók