Némi csalódást keltő Andy Ruiz győzelem

Ennél sokan többet vártak volna tőle Chris Arreola ellen.


Közel másfél éves szünet után szombaton ismét szorítóba lépett a korábbi WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Andy Ruiz Jr, akinek ellenfele Chris Arreola volt.

Ruiz még 2019 nyarán borította fel a bokszvilágot, amikor is letaszította trónjáról Anthony Joshuát. A visszavágót azonban a mexikói bunyós nem vette komolyan, és túlsúlyosan vágott bele, aminek az lett a következménye, hogy Joshua elintézte. A vereséget követően Ruiz feledésbe merült és magába roskadt, de végül sikerült talpra állnia. Edzőt váltott, és Eddie Reynoso vezetésével újra szeretne visszatérni a csúcsra.

A küzdelem során azonban Andy Ruiz ugyan egyhangú pontozással nyert, sokan csalódottak voltak a látottak miatt. Ruiz majdnem két év után nyert ismét, 12 menetben, cím nélküli nehézsúlyú mérkőzésen Chris Arreola ellen. Mindhárom bíró 118-109, 118-109 és 117-110 arányban ítélte a győzelmet Ruiznak.

„Chrisnek mindene megvolt a győzelemhez. Veterán harcos és nagyon kemény ütő. Megtettük, amit tennünk kellett, és nyertünk. Ne feledjük, hogy mélyről kellett visszajönnöm hosszú kihagyás után. Megtettük, amit kellett. Hála Istennek, hogy sikerült győznünk, és megyünk tovább.”


Fotó: Harry How/Getty Images

Bár a bírák pontszáma alapján Ruiz domináns győzelmet aratott, ez nem feltétlen volt ílyen egyszerű. A Los Angeles-i 40 éves Arreola a második menet elején jobb kezes ütéssel padlóztatta Ruizt. Ruiz talpra állt, de Arreola a második menet végén és a harmadik elején komolyan veszélyeztette ellenfelét, amit a nézők nem is hagytak szó nélkül.

„Egy jó jobbossal megfogott, egy kis időre elfelejtettem a kezem. Túlzottan magabiztos voltam, kihasználta. Chris elkapott egy pillanatra, de tovább mentem. Kicsit rozsdásnak éreztem magam.”

A kezdeti nehézségek után azonban Ruiz szépen átvette az irányítást és végül sikerült nyernie.


Fotó: Harry How/Getty Images

Forrás: abcnews.go.com
Borítókép: Harry How/Getty Images

Videók