Borics: Bombaformában érzem magam!

Exkluzív interjú a Bellator harcos, Borics Ádámmal, akinek nagyon szurkolunk a pénteki mérkőzésén.


Pénteken sor kerül Borics Ádám 18. profi mérkőzésére is. "A Kölyök" április 9-én, a Bellator 256-on tér vissza Jeremy Kennedy (16-2) ellen. Ennek alkalmából kerestük fel Ádámot, aki exkluzív interjút adott a Sport365 stábjának.

Először is hogy vagy?

- Köszönöm szépen, nagyon jó formában érzem magam. Már itt vagyok a mérkőzés helyszínén, vasárnap hajnalban érkeztem ide a szállodába. Elég hosszú volt az út, egy baleset miatt tovább tartott ideérni, de alapvetően jól érzem magam. Megszokott már ez a hely, az utolsó két bunyómat is itt nyomtam. Ez lelkileg kissebb könnyedséget ad nekem, hogy már kétszer is harcoltam itt.

Végre mérkőzés! Milyen formában érzed magad?

- Nagyon jó formában érzem magam, tényleg remekül sikerült a felkészülésem. Mindent beleraktunk, amit beletudtunk. Ha visszagondolok, akkor semmit sem csinálnék másképp, többször is legyőztem magam az edzések során, ami talán a legfontosabb. Bombaformában érzem magam!

Az ellenfeled Jeremy Kennedy lesz. Mi a véleményed róla?

- Ő egy nagyon tapasztalt, jó mérleggel rendelkező harcos. Kemény ellenfél lesz számomra, de említettem az ő nevét is a Bellatornak, mert szerettem volan egy ilyen kvalitású bunyóssal harcolni. A célom, hogy világbajnok legyek, ezért a legjobbakkal kell megküzdenem.

A mérlege majdnem olyan jó, mint a tiéd (16-1) és (16-2). Min múlhat egy ilyen mérkőzés?

- Mindenki nagyon keményen edz, a lehető legtöbbet akarjuk megtenni egytől-egyig. Ezen a szinten már nem kérdés, hogy a kondi és a technika remek. Az ilyen mérkőzésen szerintem a mentális dolgok döntenek.


Fotó: Adam "The Kid" Borics/Facebook

Jelen állás szerint a Main Card-on kap helyet a mérkőzésed. Ezt mennyire veszi figyelembe egy olyan sportoló, mint te?

- Én nem szoktam vele foglalkozni, szerintem az a legjobb, amikor az est első mérkőzése a tiéd, mert akkor hamar túl vagy rajta és utána élvezni tudod az estét. Igazából tényleg nem érzek nagy különbséget köztük, persze, ha az ember főmérkőzésen bunyózik, akkor azon lehet érezni a nagyobb hypot, de az előző meccseimhez képest nincs nagy különbség.

Peszlen Ferenc csatlakozott hozzád a felkészülésedhez. Milyen pluszt ad ő számodra, sikerült bevezetned az ottani életbe?

- Így igaz, csatlakozott a mostani edzőtáboromhoz, nagyon sokat adott a felkészülésemhez, ott volt velem minden edzésen és hajtott, így több figyelem összpontosult rám. Leginkább az állóharcomat segíti, és úgy érzem, hogy remekül sikerült a közös munka, ami még csak a kezdet.

Nemrégiben találkoztál egyik példaképeddel, Chuck Liddel-el. Hogy sikerült ezt összehozni és milyen érzések kavarogtak benned?

- Luke Rockhold hozta őt be hozzánk. Rockholddal nagyon jóban vagyok, és amikor említette, hogy kivel jön legközelebb, akkor mondtam neki, hogy váó, nekem ő a gyerekkori példaképem. Amikor elkezdtem nézni a UFC-t, ő volt a kedvencem. Igazából meglátogatta a Sanford MMA-t, megnézte a termet, hiszen eléggé terjed a hírünk a világon. Nagyon jó volt vele találkozni, hősként néztem rá gyerekkoromban, az ilyen mindig egy különleges pillanat.

Borítókép: Adam "The Kid" Borics/Facebook

Videók