Reakció: Rasmussen - Úgy éreztem, ez személyes támadás

A magyar válogatott edzője reagált a súlyos büntetésre.


A december 6-án lejátszott Románia ellen 28-27-re elveszített találkozó után a női kézilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón éles és hangos kritikával illette a játékvezetést.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a december 10-én tartott ülésen a Nemzetközi Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányát Kim Rasmussent felfüggeszti, aki ennek értelmében sem hazai sem nemzetközi szinten nem végezhet semmilyen edzői tevékenységet.

A felfüggesztés akár 4 meccsre is szólhat, ami érintheti a válogatott márciusi olimpiai selejtező tornáját is.

Az edző a dán TV2 Sportnak reagált a döntésre.

"10 másodpercre elvesztettem a fejem egy szélsőséges helyzetben, amikor teljes káosz volt a mérkőzés végén. Azt hiszem, majdnem sokkos állapotban voltam. Nem igazán emlékszem a részletekre, csak arra emlékszem, amit angolul mondtam: I got f*cked" - mondta Kim Rasmussen.

"Nem kellett volna ezt mondanom. Ez hiba volt és sajnálom. Elnézést kértem az IHF-től és a szövetségtől is, ideértve az érintett delegációt is. Végülis mindannyian emberek vagyunk, és nagy nyomás nehezedett ránk."

"Karrierem során először 10 másodpercre komolyan elvesztettem a fejem. Ez nem fog megismétlődni. Nagyon úgy éreztem, hogy ez személyes támadás. Nem a történtekre, nem a reakciómra. Közvetlenül a személyem iránt."

Kim Rasmussen az ügyvédjeivel vizsgálja meg, hogy milyen további lehetőségei vannak. Az edző kiemelte, az IHF csak a weboldalán jelentette be a felfüggesztést, Rasmussen erről hivatalos értesítést még nem kapott.

Borítókép: Facebook/dániasport.hu

Videók