Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt

A szövetségi kapitány értékelt.


A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a németek elleni győzelem a jó teljesítmény és a szerencse kombinációjának köszönhető.
 
„Ezért vagyunk itt, ezért a nyomásért, ezért az atmoszféráért – nyilatkozta az M4 Sportnak Kim Rasmussen a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában aratott 26–25-ös sikert követően. – A lányok nagyon elfáradtak, a német csapat fizikálisan nagyon erős volt, de nagyot harcoltunk és nagyon büszke vagyok.”
 
A dán tréner hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy a válogatott fel tudott állni a norvégok elleni súlyos vereség után. „A játékosok megmutatták, hogy van szívük, megmutatták, hogy csapatként is nagyon erősek és hogy saját magunkra kell koncentrálni, nem azok vagyunk, akinek mindenki gondol minket. Néha szerencsések vagyunk, néha jók vagyunk, és úgy vélem, hogy ma a kettő kombinációja valósult meg.”
 
A kapitány szerint a mérkőzés kimenetele szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy jól kezdett a magyar csapat, mivel így sikerült a németek kapusát elbizonytalanítani.
 
Rasmussen egyelőre nem kívánt a továbbjutási esélyekkel kapcsolatban számolgatásba bocsátkozni. „Ezt most megnyertük, Románia lesz a következő ellenfél, most csak arra a meccsre koncentrálunk.”
 

A válogatott szerdán 18 órától a románokkal találkozik, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti. 

Videók