"Hiszek abban, hogy jó meccsünk lehet holnap" - Székely Norbert

A magyar női kosárlabda-válogatott Belgium ellen javíthat a Nagy-Britannia elleni vereség után.


Székely Norbert szövetségi kapitány hangsúlyozta, hisz abban, hogy a magyar válogatott jó utolsó mérkőzést játszik a belgák ellen szombaton a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság alsóházi rájátszásában, melynek győztese kijut az olimpiai selejtezőtornára.
 
"Nem nagyon tudok mást mondani mint tegnap belga kollégám, Philip Mestdagh, a csütörtök este még lehet a csalódottságé, de a mai nap már az utolsó meccsünkre való felkészülés jegyében telik" - mondta a szakvezető az MTI-nek a pénteki tréning után a Beograd Arenában. - "Tegnap este már elkezdtük a videózást, elterveztük a hátralévő edzéseket, és persze megnéztük a leendő ellenfél negyeddöntőjét" - sorolta a szakvezető a britekkel szemben 62-59-re elvesztett negyeddöntő másnapján.
 
A britek elleni vereség után a mieink Belgium ellen javíthatnak.
Fotó: www.hunbasket.hu - Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
 
"A sportban talán kicsit könnyebb a negatív dolgokat feldolgozni, mert két napra rá már esély nyílik kijavítani, és hiszek abban, hogy jó utolsó meccsünk lesz holnap" - fejtette ki a kapitány, majd rátért arra, hogy a túloldalon van néhány kivételes képességű játékos, közülük is kiemelkedik Emma Meesseman, aki áprilisban tagja volt az Euroliga-címét Sopronban megvédő orosz Jekatyerinburgnak.
"Ő a világ egyik legjobb játékosa, aki amellett, hogy remek kosárlabdázó, egyensúlyban is van fizikailag és lelkileg egyaránt. A meccs egyik kulcskérdése lesz, hogy vele mit tudunk kezdeni.
A belga csapat kifejezetten stílusos és szép kosárlabdát játszik, de nekünk az ő testükön keresztül vezethet az út az olimpiai selejtezőbe" - tette hozzá.
 
Székely Norbert szövetségi kapitány egy jó utolsó mérkőzésben hisz szombaton a belgák ellen.
Fotó: www.hunbasket.hu - Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
 
Arra a felvetésre, hogy az Eb előtt a csoportból való továbbjutás volt a cél, csütörtökön viszont már az elődöntő is elérhető közelségbe került, Székely Norbert azt mondta:
"A sport mindig újabb esélyeket ad, ez a szép benne. Megpróbálunk élni vele holnap."
A magyar és a legutóbb Eb-bronzérmes belga válogatott a pénteki szünnapot követően szombaton 12.30 órakor csap össze az olimpiai selejtezőtornáért kiírt alsóházi rájátszásban.
 
A magyar szövetségi kapitány Emma Meesseman kivételes adottságait és képességeit emelte ki.
Fotó: Catherine Steenkeste/NBAE via Getty Images
 
Az Eb-ről az első hat helyezett - azaz az elődöntősök mellett az alsóházi rájátszás két győztese - vehet részt a jövő februárban sorra kerülő, 16 csapatos kvalifikációs tornán.
Ennek során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikből az első három jut ki a tokiói játékokra.
Érdekes, hogy a selejtezőtornán a tavaly világbajnok Egyesült Államok és a házigazda Japán is szerepel, noha ők már automatikusan kvótához jutottak, így a számukra nincs tétje a kvalifikációnak. 
 

Videók