Harcolni fog a spanyolok elleni győzelemért a válogatott

A magyar válogatott abból a szempontból nehéz csoportba került, hogy a világ egyik legjobb válogatottja is itt van.


A világ egyik legjobbja, a spanyol csapat ellen csütörtökön kezdi meg Európa-bajnoki selejtezős szereplését a magyar női kosárlabda-válogatott, amely mindent megtesz a siker érdekében.

Szalay Ferenc, a szövetség elnöke szombaton, a szekszárdi edzőtáborban tartott sajtótájékoztatón az esélyekről szólva elmondta: a magyar válogatott abból a szempontból nehéz csoportba került, hogy a világ egyik legjobb válogatottja is itt van.

"Azonban mi bízunk a csapatunkban, a játékosokban és a szakmai stábban, így azért dolgozunk, hogy a következő Európa-bajnokságon ismét ott legyenek a lányok. A magyar női bajnokságot Európa élbajnokságai között említik, ami nem csoda, hiszen a nemzetközi porondon komoly sikereket érünk el. A Sopron évek óta a legszűkebb elit tagja, s most a Szekszárd is bejutott a legerősebb ligába, az Euroligába. Európa kupás csapataink is remekül állják a sarat, így aztán kiváló légiósok mellett fejlődhetnek fiataljaink" - tette hozzá Szalay Ferenc.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek, belső tér és , szöveg, amely így szól: „STUDER 9 Inagro”

Székely Norbert szövetségi kapitány kiemelte, természetesen a spanyolok a találkozó esélyesei: " Ez persze nem jelenti azt, hogy ne akarnánk nyerni. Szeretnénk a spanyolok előtt végezni a csoportban, ha ez nem sikerülne, akkor pedig úgy szerepelni az előttünk álló összesen hat mérkőzésen, hogy az kijutást érjen. Nagy összeszokottságra, kidolgozott támadójátékra egyik válogatottól sem számíthatnak a szurkolók. Azt viszont megígérhetem, hogy mindent megteszünk a sikerért, csúszni-mászni fogunk a pályán, mert nagyon akarjuk a sikert."

Székely Norberthez hasonlóan Studer Ágnes is kemény összecsapásra készül csütörtökön.

"Ez egy remek társaság, az egység kiváló, így a küzdőszellemünkkel semmilyen gond nem lehet" - mondta az irányító. "Engem személy szerint külön is motivál, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt léphetek pályára a válogatott mezében, nagyon várom már a találkozót."

A nemzeti csapat még a románokkal van azonos négyesben a selejtező C csoportjában. A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű tornára a tíz első mellett a négy legjobb csoportmásodik jut ki. Ha Szlovénia és Izrael közül az egyik a 14 kijutó között lesz, akkor az ötödik legjobb csoportmásodik is mehet a tornára. Ha mindkét házigazda a 14 kvalifikáló gárda közé kerül, akkor a hatodik legjobb csoportmásodik is kijut. A selejtezőkre 2021. november 7. és 15., 2022. november 20. és 28., valamint 2023. február 5. és 13. között kerül sor.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, sportoló emberek és belső tér

A női válogatott kerete:
Aho Nina (DVTK), Dombai Réka (UNI Győr MÉLY-ÚT), Gereben Lívia (Atomerőmű SC Szekszárd), Goree Cyesha (Atomerőmű SC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata), Kányási Veronika (DVTK), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Raksányi Krisztina (CDB Clarinos Tenerife, spanyol), Studer Ágnes (Atomerőmű SC Szekszárd), Török Ágnes (UNI Győr MÉLY-ÚT), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

A magyarok jövő heti programja:
november 11., csütörtök:

Magyarország-Spanyolország, Szekszárd 18.00
november 14., vasárnap:
Izland-Magyarország, Hafnarfjördur 21.00

Borítókép: Magyar női kosárlabda-válogatott/Facebook

Videók