25 ponttal kapott ki a magyar kosárválogatott

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott simán kikapott a házigazda montenegrói válogatottól pénteken a Podgoricában zajló négyes torna második napján.


Pénteken a horvátokkal szemben hat ponttal maradtak alul a magyarok.  A magyar válogatott szakmai vezetésének tájékoztatása szerint a találkozó elején öt-hat ponttal vezettek a hazaiak, akik mind távolról, mind a palánk alól eredményesen vállalkoztak. Mindkét fél kapkodóan játszott, sok volt az eladott labda.

A második negyedben határozottabbá vált a magyar válogatott védekezése, amivel számos hibára kényszerítette ellenfelét. A montenegróiak öt percig nem találtak kosárba. A nagyszünet előtt Vajda Anna három perc alatt szerzett nyolc pontjával kétpontos magyar előnynél vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A harmadik játékrészben a montenegróiak elsősorban centereik révén szaporították pontjaik számát, de a magyarok közül eleinte mindig volt, aki válaszolni tudott. Később a vendégegyüttes lendülete megtört, sorra maradtak ki a dobások. Az utolsó négy percet 14-2-re nyerték a hazaiak, így jelentős előnyre tettek szert. Az utolsó felvonás elején nem nagyon találtak gyűrűbe a csapatok, de Aleksic hármasával tíz pont fölé emelte vezetését a hazai együttes. A magyar dobások rendre kimaradtak, így a montenegróiak több mint húszpontosra növelték előnyüket.

"Az első félidőben sok pozitívumot mutattak a lányok, sajnos a második játékrészben lankadt a koncentráció és a türelem, így rengeteg nyitott dobást hibáztunk" - mondta Stefan Svitek szövetségi kapitány.

A magyar csapat vasárnap a bosnyák válogatottal mérkőzik meg.

Eredmény:
Montenegró-Magyarország 67-42 (18-11, 6-15, 21-10, 22-6)
legjobb magyar pontszerző: Vajda 15

Videók